Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten Schilder: ‘Voor het eerst brainstormde ik met iemand anders dan Nick over mijn toekomst’

Kirsten Schilder: ‘Voor het eerst brainstormde ik met iemand anders dan Nick over mijn toekomst’

Column
Kirsten Schilder: ‘Voor het eerst brainstormde ik met iemand anders dan Nick over mijn toekomst’

Kirsten Schilder (36) is de vrouw van zanger Nick (36). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (9), Julian (7) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Comfortzone

“Soms heb je vooraf geen idee wat voor waarde een cadeau kan hebben, en dan heb ik het niet over de financiële waarde. In oktober vorig jaar kreeg ik van een vriendin die ik op Aruba beter heb leren kennen, een heel persoonlijk cadeau. Ik was daar voor vijf dagen samen met tien Nederlandse, voor mij zeer inspirerende vrouwen. Dit tripje zonder Nick en onze kinderen was voor mij een van de eerste dingen die ik deed die ver buiten mijn comfortzone lagen. Ik had tenslotte nooit eerder ergens overnacht zonder iemand uit mijn gezin, laat staan dat ik zonder een van hen zou vliegen naar een bestemming die wel erg ver van Volendam ligt.”

‘Wat mij ervan weerhield, was het gegeven dat ik dit nog nooit had gedaan’

“Dagelijks sloten wij daar de dagen gezamenlijk af met een uitgebreid diner, waardoor wij alle tijd hadden om elkaars verhalen te horen en met elkaar in gesprek te gaan. Op het moment zelf had ik het nog niet door, maar de gesprekken die daar plaatsvonden zijn mij, achteraf gezien, dierbaar geweest. Voor het eerst brainstormde ik met iemand anders dan Nick over mijn toekomst- en ontwikkelingsplannen. Dat heeft mij zeker aangemoedigd om buiten mijn comfortzone te treden.”

Nieuwe ideeën

“Het waren ideeën die voortkwamen uit gesprekken op het tropische eiland, die ervoor zorgden dat ik mijn vleugels op een andere manier wilde spreiden. Ik denk zelfs dat ze ook indirect van invloed zijn geweest op de leuke dingen die ik nu voor Flair aan het doen ben. Misschien was het onbewust ook wel een doel van mij om, anticiperend op de periode waarin Jackie volgend jaar naar school zal gaan, het legenestsyndroom te voorkomen.”

Onzeker

“Daar sprak ik ook mijn voorliefde om te schrijven uit. Het liefst in columnvorm, zodat die mooie documenten zouden worden die ik eigenlijk min of meer aan onze kinderen mee wil geven. Wat mij ervan weerhield, was het gegeven dat ik dit nog nooit had gedaan. Wat als ik het niet zou kunnen? Of de verhalen niet op een juiste manier op papier zou krijgen en niemand ze leuk zou vinden? Die stomme onzekerheid ook!”

Lees ook 
Kirsten Schilder over bijzondere verzameling: ‘Dit moment mag daar zeker niet in ontbreken’

Schrijfdromen

“Een maand na onze minivakantie kreeg ik een wel heel bijzonder cadeau, al wist ik dat toen nog niet: een boekje met zeer herkenbare, ontroerende en grappige columns. Geschreven door mijn ‘Aruba-vriendin’. Een attent gebaar natuurlijk en heel lief om het mij te geven op die avond dat wij elkaar daarna in Nederland weer zagen. Wat ik zelf nog niet besefte, was dat ik tijdens het lezen beetje bij beetje over de streep werd getrokken. Wat moet het geweldig zijn om voldoende zelfvertrouwen te hebben om dagelijkse ervaringen op zo’n manier op papier te zetten dat je je leven voor jezelf documenteert, en dat iemand die het leest er ook plezier aan kan beleven. Al heel lang was dat verlangen in mijn achterhoofd aanwezig, maar het lezen van dit werk was voor mij het zetje dat ik nodig had. Lieve Leontine, bedankt!”

Deze column van Kirsten komt uit Flair 38. Deze editie ligt vanaf 16 september in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Shoppen is altijd een goed idee