Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten over de autovakantie: ‘Wat de reis elk jaar positief beïnvloedde, was de met cadeautjes gevulde auto-organizer’

Kirsten over de autovakantie: ‘Wat de reis elk jaar positief beïnvloedde, was de met cadeautjes gevulde auto-organizer’

Kirsten over de autovakantie: ‘Wat de reis elk jaar positief beïnvloedde, was de met cadeautjes gevulde auto-organizer’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Autovakantie

Dit jaar verruilen we onze favoriete vakantie-bestemming Ibiza voor… Italië! Niet alleen kiezen we voor een ander vakantieland, ook het vervoer-middel wordt anders. We gaan namelijk met de auto. Ondanks dat ik daar naar uitkijk, moet ik zeggen dat ik gemengde gevoelens heb over de heenreis. Google Maps heeft berekend dat het minimaal vijftien uur rijden is vanaf ons dorp. En dat met drie kinderen op de achterbank…

Vanaf mijn zesde kampeerde ik met mijn ouders. Elk jaar weer stonden we met onze caravan aan een groot meer op een camping in Frankrijk. Ondanks de mooie vakantieherinneringen ben ik de reizen ernaartoe niet vergeten. Als kind zag ik als een berg op tegen die autorit waar voor mijn gevoel geen einde aan leek te komen. Een Opel Kadett met daarachter een driepersoons Kip-caravan zorgde er namelijk voor dat we niet harder dan tachtig kilometer per uur konden rijden.

En dat twaalfhonderd kilometer lang, in een snikhete auto. Die was immers alleen voorzien van de airco-voorloper, de ARKO: Alle Ramen Kunnen Open. Met theedoeken tussen de ramen geklemd om de warmte in de auto te minimaliseren, vertrokken we in de vroege ochtend richting de overnachtingsaccommodatie. Mijn vader achter het stuur, mijn moeder op de passagiersstoel en ik met de vakantie-editie van mijn favoriete tijdschrift en een walkman achterin. Wat de reis elk jaar positief beïnvloedde, was de met cadeautjes gevulde auto-organizer. Die zat aan de passa-giersstoel en puilde uit van snoep, spelletjes en ander tijd dodend spul. Elk uur dat we onderweg waren, mocht ik er iets van uitpakken, in de hoop dat ik mezelf kon bezighouden. Dat ik na het verlaten van onze woonplaats al begon te zeuren om het eerste cadeautje, laat ik maar achterwege.

Nick en ik hebben besloten de reis op een andere manier te beginnen. Zo zullen we op onze overnachtingsplek meerdere nachten verblijven, in de hoop dat we van deze stop een ervaring an sich kunnen maken. Na deze korte vakantie rijden we door naar Italië. Hoewel ik nog geen idee heb hoe het ons zal vergaan, weet ik wel dat ik voor vertrek zorg voor drie gevulde auto-organizers. Niet alleen met cadeautjes.

Lees ook
Kirsten: ‘Elke week maakt Jackie een opmerking over haar afwezigheid op onze trouwfoto’s’

Het eerste wat ze mogen uitpakken is een wekkertje dat ik vooraf op elk heel uur heb ingesteld, zodat ze niet net als hun moeder elke tien minuten vragen of ze een cadeautje mogen uitpakken. Wat lijkt het me ideaal als Nikki, Julian en Jackie zich onderweg voor een deel zelf kunnen vermaken. Mijn moeder was zo gek nog niet. Als voor onze kinderen het vakantiegevoel begint op het moment dat we Volendam uitrijden, neem ik de reistijd wel voor lief. Voor papa en mama is het immers ook vakantie.

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 28-2021. Deze editie ligt van 14 t/m 20 juli in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Daniël O’Conner