Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten: ‘Elke week maakt Jackie een opmerking over haar afwezigheid op onze trouwfoto’s’

Kirsten: ‘Elke week maakt Jackie een opmerking over haar afwezigheid op onze trouwfoto’s’

Kirsten: ‘Elke week maakt Jackie een opmerking over haar afwezigheid op onze trouwfoto’s’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Compleet

“Elke week maakt Jackie een opmerking over haar afwezigheid op onze trouwfoto’s. Er hangen twee grote ingelijste foto’s aan de muur, die je direct ziet als je onze trap oploopt. Prachtige foto’s, maar zonder onze jongste spruit. Dat is iets wat ze, hoe jong ze ook is, niet kan verkroppen. Op de foto is te zien hoe ons gezin richting onze gasten loopt. Nikki met een rieten mand gevuld met rozenblaadjes voorop om mijn looppad te markeren en Nick en Julian die trots naast me lopen. Nikki en ik in een prinsessenjurk, zoals Jackie het noemt, en Nick en Julian in hetzelfde kostuum. En zij schittert van afwezigheid. Dat snapt ze niet, waarom staan haar broer en zus er wel op en zij niet?

Op 22 maart 2017 werd Jackie geboren. Ze kwam vier dagen eerder dan mijn uitgerekende datum. Volgens de verloskundige was ik op 26 maart uitgerekend, op de dag af negen maanden na onze bruiloft. Aan heel veel mensen heb ik moeten uitleggen dat ik zeker wist dat ik niet zwanger was ten tijde van onze trouwerij. In de vroege ochtend namelijk, vlak voordat ik mezelf in mijn trouwjurk zou hijsen, pakte ik de zwangerschapstest uit mijn koffer. Er was een kans dat ik zwanger was en met het oog op de vele toostmomenten wilde ik geen enkel risico lopen. Daarom had ik in Nederland een digitale, ultravroeg-zwangerschapstest gekocht. Hierdoor kon ik eerder dan de dag waarop mijn menstruatie zou beginnen, testen. Die zenuwslopende drie minuten waarin het zandlopertje op de test aangeeft dat die goed is afgenomen voordat de negatieve uitslag in het schermpje was af te lezen, leken die ochtend uren te duren. Twee uur nadat ik testte, gaf ook mijn lichaam heel duidelijk aan dat ik niet zwanger was. En ik moet zeggen dat ik er nooit zo veel last van heb gehad als op die dag. Of het door de warmte, zenuwen of menstruatiepijn kwam, kan ik niet zeggen. Wat ik wel weet, is dat ik me nog nooit zo oncomfortabel heb gevoeld in een strakke witte jurk als toen. Wetende dat ik die middag het stralende middelpunt zou zijn. Het was goed mogelijk dat er foto’s en beelden zouden worden gemaakt die later in de bladen of showbizzrubrieken zouden verschijnen. En ik had toch echt liever dat daarop geen rood vlekje te zien zou zijn.

Lees ook
Kirsten over bijzondere plek van haar en Nick: ‘We baalden dat ons geheim was verklapt’

Toch heb ik die avond voor de zekerheid aan onze fotograaf gevraagd of hij een mooie foto van mij in mijn witte jurk wilde maken, waarop mijn toen nog lege buik centraal stond. Ik wist dat er een kleine kans was, dat dit de eerste dag zou zijn van mijn laatste menstruatie. De dag waarop het tellen van het aantal zwangerschapsweken begon. En laat dat nou net het geval zijn geweest. Negen maanden daarna lag Jackie in mijn armen. Wat die foto betreft? Als je aan Jackie vraagt of ze toen al in mijn buik zat, antwoordt ze misschien wel net zo volmondig JA, als ik deed op die bewuste dag. Want ik heb Jackie er nu van overtuigd dat ze ook op de foto’s te zien is, in de buik van mama. Daar neemt ze vooralsnog genoegen mee.”

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 27-2021. Deze editie ligt van 7 t/m 14  juli in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Daniël O’Conner