Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten: ‘De dierenarts én de huisarts kwamen tot dezelfde conclusie: schurft’

Kirsten: ‘De dierenarts én de huisarts kwamen tot dezelfde conclusie: schurft’

Kirsten: ‘De dierenarts én de huisarts kwamen tot dezelfde conclusie: schurft’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (36). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (9), Julian (7) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Huisdierpropaganda

“Een tijd lang ben ik op zoek geweest naar een surrogaat voor een hond. Ik kom namelijk uit een gezin met hond. En dat vond ik als kind fantastisch. Nick heeft vroeger nooit een huisdier gehad, dus de meningen hierover kwamen niet bepaald overeen. Twee jaar geleden ben ik begonnen met een staaltje huisdierpropaganda. Alle voordelen kwamen uitgebreid aan bod in deze eenpersoonscampagne. Doelgroep: Nick. Om mijn pitch kracht bij te zetten, zou het prachtig zijn als we klein konden beginnen. Een tam dier, waar niet meteen zo veel verantwoordelijkheden aan zouden kleven. Zo zou hij tegen de tijd dat Jackie naar school zou gaan, vast wel overstag gaan.”

Caviaatje

“Wanneer we Julians Sinterklaas-verlanglijstjes van de afgelopen twee jaar erbij pakken, is er maar één cadeau dat de lijst keer op keer aanvoert. Op nummer één staat daar met hoofdletters ‘HOND’, waarna de plekken tot en met tien leeg blijven. Op nummer elf stond het afgelopen jaar zowaar ‘CAVIA’. Zo gebeurde het dat ik vorig jaar op 4 december met een caviaatje op mijn arm de dierenwinkel uit liep. Ik verliefd, Nick niet. Nadat er op de deur werd geklopt en er een juten zak vol cadeaus op de stoep stond, restte ons de taak om Julian zijn sinterklaascadeau te overhandigen. Zijn gezichtje vergeet ik nooit meer. Vol ongeloof en nog wat onzeker, pakte hij zijn huisdiertje aan.”

‘Zo gebeurde het dat ik vorig jaar op 4 december met een caviaatje op mijn arm de dierenwinkel uitliep’

Hyperactief

“Maar al snel bleek het geen liefde op het eerste gezicht. Onze nieuwe aanwinst was nogal rusteloos en wilde niet graag geaaid worden. Dus zat ík iedere avond met dat druktemakertje op schoot, in de hoop dat ie wat minder schuw zou worden. Nick had wel een vermoeden waar dit aan zou kunnen liggen. Op verschillende sites over cavia’s stond dat het geluid dat onze hyperactieve cavia maakte, betekende dat hij eenzaam was. Ik kan niet zeggen dat hij nou zo blij was toen hij las dat je dat het beste kon oplossen door een tweede cavia aan te schaffen. En laat Nikki nou in januari jarig zijn…”

Droppie en Coco

“Vanaf 16 januari hadden wij dus twee cavia’s. Droppie en Coco. Iedere vrijdagmiddag uit school kwamen Nikki en Julian rennend naar huis om hun huisdieren te voorzien van een schone leefomgeving. De zorg voor hun huisdieren namen ze dan ook zeer serieus. Dat ík de cavia’s daarbij uit hun hok moest halen, laat ik maar achterwege. Maar wat we ook deden, ze werden niet tammer. Ik kreeg zelf in die periode spontaan een soort eczeem in mijn nek, op de plek waar de harige huisdiertjes graag zaten. Ook kregen de cavia’s zelf kale plekken rondom hun ogen en wat kale plekken op hun rug. Tijd voor een afspraak bij de dierenarts, en voor mij een bezoek aan de huisarts. Beiden kwamen tot dezelfde conclusie: schurft.”

Lees ook
Onvolwassen of niet, Kirsten kan er niks aan doen: ‘Ik ben dus echt een verjaardagsidioot’

Cavialiefhebbers

“Niet lang daarna kwamen we in contact met een lief stel en toen wij hen toevallig over onze cavia’s vertelden, bleken het ware cavialiefhebbers te zijn. Ze hadden er ooit twee gehad, maar die waren overleden en ze waren net aan het overwegen om er toch weer twee aan te schaffen. Daar had ik een geweldige oplossing voor. De ochtend daarna werd bij ze aangeklopt en stond er een grote doos voor hun deur. Ze waren ontzettend blij; bijna net zo blij als Nick.”

Deze column van Kirsten komt uit Flair 40. Deze editie ligt vanaf 30 september in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Bart Honingh