Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > ‘Kinderen vragen gemiddeld 210 keer per dag iets aan hun moeder’

‘Kinderen vragen gemiddeld 210 keer per dag iets aan hun moeder’

‘Kinderen vragen gemiddeld 210 keer per dag iets aan hun moeder’

Hoe lang het nog rijden is. Of ze een zakje chips mogen. Waar hun voetbalsokken liggen. Of ze ook op balletles mogen. Wat ze als avondeten krijgen. Hoe de wereld draait. Waarom de banaan een banaan heet.

Kinderen vragen de héle dag door wat aan hun moeder.

Tel maar op

Komt je vast bekend voor. Gemiddeld vragen kinderen 210 dingen per dag aan hun moeder. ‘Waarom?’, is uiteraard favoriet. Dat komt neer op 1 vraag in elke 4 minuten in de tijd dat je kind wakker is. Gezellig? Ja. Vermoeiend? Ja. Want ook jij weet niet waarom de lucht blauw lijkt als je de lucht niet kunt zien, toch?

Nog even stil

Mijn jongens van net 2 jaar kennen nog niet veel woordjes, maar weten mij precies te vinden als ze iets willen. Want toevallig is één van de woorden die ze wél al kennen, ‘mama’. En net zo lang gillen totdat ik eraan kom, kunnen ze natuurlijk óók. Met een tweeling krijg je alle vragen natuurlijk gewoon keer twee. En dus ben ik op een dag druk met 420 keer hun kleine en grote vragen over het leven te beantwoorden. Of ik de lamp even wil aandoen. Of ik zijn vork van de grond wil oppakken. Of ik de ballen terug wil gooien in de ballenbak. Dat soort belangrijke zaken.

Ik leer het ze graag, hoor. Daar zijn mama’s voor. Maar ik hoop dat ze het woordje ‘waarom’ voorlopig nog eventjes níet leren…

Tessa Heinhuis (31) is redactiemanager online van Flair. Ze is moeder van een tweeling: Bodi en Daaf (2). Ze woont sinds kort in Bussum met haar man Billy en haar jongens.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tess (@tessaheinhuis)

Lees ook
‘Met een tweeling verschoon je gemiddeld 5.100 luiers per jaar’

Bron: MM | Beeld Tessa: By Mabel

Shoppen is altijd een goed idee