Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Kiki > Kiki Faber #17: ‘Ik zal eens een kleiwerkje van jouw piemel maken en dat op Instagram zetten’

Kiki Faber #17: ‘Ik zal eens een kleiwerkje van jouw piemel maken en dat op Instagram zetten’

Kiki Faber #17: ‘Ik zal eens een kleiwerkje van jouw piemel maken en dat op Instagram zetten’

Kiki Faber – het nichtje van Floor – heeft één grote droom: carrière maken als zangeres. Tot die tijd werkt ze als serveerster. Relaties vindt ze ingewikkeld: gaan liefde en lust wel samen?  

Woensdag

Die foto’s waren iets van ons. Natuurlijk wist ik wel dat Midas er schilderijen van wilde maken, maar die hele geile waren daarvoor niet bedoeld. Ik schrok me rot toen ik zag wat hij had gemaakt. Op een doek van twee bij drie meter had hij mijn openstaande poenie geschilderd, met plooien en stoppels in allerlei roze en groentinten. Achter blauwe heuvels (borsten, kwabben?) zie je mijn gezicht. Niet heel groot – het schilderij heeft een raar perspectief-  maar duidelijk herkenbaar.

‘Hoe haal je het in je hoofd!’ schreeuwde ik kwaad. ‘Je had me moeten vragen of je deze foto had moeten gebruiken. Dit is…’ Woorden als walgelijk en obsceen schoten door mijn hoofd.

Met over elkaar geslagen armen keek hij me aan en toen zei hij irritant rustig: ‘Het is kunst.’

‘Hou toch op, man, ik zal van eens een kleiwerkje van jouw piemel maken en dat op insta zetten. Kijken hoe leuk je dat vindt!’

Hij zei dat ik er geen verstand van had, en hij de pornoficatie van de samenleving tot uitdrukking wilde brengen, blablabla, hij ging maar door en door, en toen ben ik weggelopen. Ik haalde mijn spullen uit zijn woonboot en ben naar huis gefietst. Sindsdien heb ik geen app of snap, niets nada meer van hem gehoord. Hij bekijkt het ook maar, ik hoef niets meer van hem. Met al die mooie praatjes verhult hij maar één ding: dat hij ervan baalt dat zijn schilderijen lang niet zo goed verkopen als die van zijn moeder, en hij het nu probeert met seks, want met seks verkoop je alles. Ik voel me zo gebruikt.

Lees ook:
Kiki Faber #16: ‘In de rij voor de kassa bedenk ik wat ik tegen Midas ga zeggen’

Zaterdag

Nieuwe gevoelsfase: diep verdriet. Mijn lichaam is zo zwaar dat alles moeite kost: aankleden, wat eten (volgens mij ben ik de afgelopen dagen kilo’s afgevallen), naar het station fietsen. Wanneer ik in de trein zit, zet ik een afspeellijst op voor gebroken harten op en het lijkt wel of alle songs voor mij zijn geschreven. Op het perron staat Floor – in een hysterische jas met knalroze ruiten – me op te wachten, met haar hondje naast zich. Het is zo’n schatje, zodra hij me ziet, begint hij te piepen en te springen. ‘Niet in je gezicht laten likken,’ waarschuwt ze. ‘Je wilt niet weten wat hij allemaal eet.’

Vervolgens kondigt ze aan dat we een lange wandeling gaan maken. Als ik ergens geen zin in heb, is het dat wel, maar ik kan het niet opbrengen om te protesteren.
In het bos rent Fred achter vallende blaadjes en andere honden aan, terwijl ik Floor probeert bij te houden. Man, wat loopt ze snel, het lijkt wel een fitnessoefening. Na een poosje geef ik haar een arm zodat ze wel langzamer moet en vertel ik wat er is gebeurd tussen Midas en mij. Verbaasd zegt ze: ‘Dus het is over omdat hij je naakt heeft geschilderd?’

‘Nou, voornamelijk mijn poenie, op een doek zo groot als de gemiddelde slaapkamer.’

Met grote ogen kijkt ze me aan. ‘Echt waar?’ Ze begint keihard te lachen en het klinkt zo aanstekelijk dat ik wel mee moet doen.

Kiki Faber las je eerder bij VIVA. Lees vanaf nu elke week hier op Flaironline.nl de nieuwe Kiki’s. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.