Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Kiki > Kiki Faber #15: ‘Wanneer ik om hun QR-code vraag, val ik vaak in een gesprek over wappies en testen’

Kiki Faber #15: ‘Wanneer ik om hun QR-code vraag, val ik vaak in een gesprek over wappies en testen’

Kiki Faber #15: ‘Wanneer ik om hun QR-code vraag, val ik vaak in een gesprek over wappies en testen’

Kiki Faber – het nichtje van Floor – heeft één grote droom: carrière maken als zangeres. Tot die tijd werkt ze als serveerster. Relaties vindt ze ingewikkeld: gaan liefde en lust wel samen?  

Woensdag

‘Weer meer besmettingen,’ zegt Nico met een bezorgde blik op zijn telefoon. ‘Als we zo’n winter krijgen als vorig jaar, kan ik de tent wel sluiten.’ Daar schrik ik behoorlijk van. Ik vind het zo fijn om hier te werken. Mijn collega’s zijn superleuk, de gasten zijn een toffe mix van studenten, toeristen en buurtbewoners en ik verdien ook aardig. Zeker als je de fooi meerekent. De gasten zijn ook erg met het coronagedoe bezig. Wanneer ik om hun QR-code vraag, val ik vaak midden in een gesprek over vaccineren, wappies en testen.

Stel dat we weer een lockdown krijgen, dan is dat in elk geval een stuk beter te verdragen, nu ik niet meer in mijn uppermans opgesloten hoef te zitten. Gisteren werd het maar niet warm op Midas’ woonboot en daarom lagen we de hele avond in bed. Naakt, onder twee dekbedden. We volgden half een of andere Deense serie op Netflix, hadden lome seks, af en toe ging een van ons eruit om thee te zetten of wat te eten te halen. Zo houd ik een lockdown wel vol.

Ik sta glazen te poleren wanneer Jasper met baardje en in een lange zwarte jas het café instormt. Twee meisjes kijken hem na en zelfs ik denk ik even: lekkere vent. ‘Hi Kiek!’ zegt hij. ‘Heb je volgende week woensdag tijd? Ik zit dan in de studio om een jingle op te nemen. Wil jij die inzingen?’ ‘Scan die jongen even zijn QR-code,’ onderbreekt Nico ons gesprek.

Zachtjes zegt Jasper: ‘Kun je even doen alsof? Ik heb er geen.’ Daarna legt me snel uit wat de bedoeling is en hoe laat ik waar moet zijn. En weg is ie weer in zijn wapperende jas. Terwijl ik hem nakijk, denk ik: zou hij overal zo makkelijk binnenkomen? Dan slaat die QR-code nergens op en de besmettingen zijn al sky high. Stom dat ik zo hem binnenliet.

Lees ook:
Kiki Faber #14: ‘Ik ben zo nat dat hij zo naar binnen glijdt’       

Zaterdag

Gisteravond zaten we met z’n allen bij Agaath aan de grote tafel om protestborden te maken. Supergezellig. Die van mij is niet erg origineel: ‘Er is geen planeet B.’ Op die van Midas staat: ‘Make love, no CO2’, en de allergrappigste vind ik die van Kayo: ‘Doe wat’. Iedereen die in de drukkerij woont, loopt mee met de mars.

Rond één uur staan we op de Dam, tussen duizenden anderen mensen. De sfeer is zo vrolijk dat het wel een festival lijkt. Na een indrukwekkende speech van Anniek Pheifer zie ik Floor staan, naast een lange jongen met golvend haar. ‘Floor! Floor!‘ roep ik. Het duurt even voordat ze me hoort, maar dan wurmen ze zich langs een groep dansende ijsberen naar ons toe. We huggen elkaar en ze stelt me aan de jongen voor. ‘Dit is Kevin, mijn collega.’

Wauw, wat heeft hij een geweldig mooie groene ogen, en zijn olijfkleurige huid is babyzacht. Ik klets een poosje met hem over de mars en zijn werk – hij doe iets met IT- en zie ondertussen dat Floor steeds naar hem kijkt. Ze zal toch niet voor hem vallen? Hij is wel tien jaar jonger dan zij.

Kiki Faber las je eerder bij VIVA. Lees vanaf nu elke week hier op Flaironline.nl de nieuwe Kiki’s. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.