Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Hester is klaar met zweverig gedoe: ‘Nee Lieke, ik zit niet op een kosmisch weerbericht te wachten’

Hester is klaar met zweverig gedoe: ‘Nee Lieke, ik zit niet op een kosmisch weerbericht te wachten’

Hester is klaar met zweverig gedoe: ‘Nee Lieke, ik zit niet op een kosmisch weerbericht te wachten’

Hester Zitvast (43) is freelance journalist, moeder van drie kinderen (20, 17 en 7 – en zwanger van de vierde). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flaironline.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Kosmisch weerbericht Lieke van Lexmond

“Lieke van Lexmond wil een spiritueel tv-programma met haar bedrijf ‘Moonsisters’, lees ik op RTL Nieuws. En op De Telegraaf zie ik voorbijkomen dat ze droomt van een kosmisch weerbericht op televisie. Ik krijg daar dus de rillingen van. In een wereld waarin we volop te kampen hebben met echte, bloedserieuze problemen, hoeven we wat mij betreft niet ook nog de shit van de kosmos op ons te nemen.”

“Het is een ware trend en je haalt ze er meteen tussenuit; zweverige moeders. Kind in een draagzak, de zuigeling barnstenen kettinkjes om het nekje om de pijn van doorbrekende tandjes te verzachten: ze denken allemaal uniek te zijn, maar doen feitelijk weinig anders dan elkaar kopiëren. Wat ze zeggen of duidelijk proberen te maken met hun woorden, is me na het lezen van de vele teksten op Instagram of het kijken van een vlog altijd weer compleet onduidelijk. Nergens komen ze to the point, alles blijft ergens in het vage hangen, maar ze kijken er wel intens gelukkig en geslaagd bij. Je zou er bijna door aan jezelf gaan twijfelen, want zo’n rustgevende zijige glimlach heb ik dus niet de hele dag.”

“Lieke van Lexmond brengt samen met haar zus Jetteke maankalenders uit. Gebruikers die leven volgens de stand van de maan zouden meer grip op hun leven moeten krijgen, aldus de zussen. Ik denk dat je vooral grip op je leven krijgt als je de basis ervan een beetje onder controle hebt. En met je beide voeten op de grond staat, in plaats van voortdurend met je hoofd in de wolken en in het niet-tastbare te lopen.”

‘Leven naar de stand van de maan en bevallen met een Himalayalamp en een fikse dosis etherische oliën: het maakt mij alleen maar lacherig’

“En waar ontspoort zoiets, vraag je je af. Want ergens nemen deze vrouwen dus de afslag naar het hogere ‘zijn’. Mannen zie je dit zelden doen, trouwens. Die zijn toch meer evidence based en praktisch ingesteld, en geef ze eens ongelijk. Geef hen maar bewijzen. Laat eerst maar eens zien dat het klopt waar je over praat. Leven naar de stand van de maan en bevallen met een Himalayalamp en een fikse dosis etherische oliën (Rens Kroes – ook al zo’n spirituele vrouw): het maakt mij alleen maar lacherig. En mij niet alleen, vrouwen die dit pad in slaan worden door het gros van de wereld achter hun rug om compleet voor gek verklaard.”

“Maar dus niet door elkaar en daar schuilt ‘m de kracht in deze hype. Vrijwel niemand die ze recht in het gezicht zegt dat ze even normaal moeten doen. Dat we dat zweverige gedoe wat praktischer in een meer down-to-earth-vorm kunnen gebruiken. Nee, deze vrouwen klitten online samen en ze liften elkaar met hashtags als #powervrouw en emoticons van gevouwen handjes en hartjes naar een hoger niveau. En het worden er steeds meer, net een virus.”

Lees ook
Koen Kardashian opgenomen voor verslaving: Hester’s jaloezie op z’n luxeleven verdreven door medelijden

“Dus of ik op een kosmisch weerbericht zit te wachten? Nee, zeker niet, Lieke. Het huidige weer en de bijbehorende klimaatverandering bezorgt me al genoeg slapeloze nachten. Laat die hocus pocus alsjeblieft binnen de muren van je eigen #blessed leven.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

column hester zitvast

Tekst: Hester Zitvast | Beeld: Brunopress, Marloes Bosch voor Flair