Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Hester over ophef LINDA. cover met Hugo de Jonge: ‘Nu even niet zo handig, als het land in crisis is’

Hester over ophef LINDA. cover met Hugo de Jonge: ‘Nu even niet zo handig, als het land in crisis is’

Hester over ophef LINDA. cover met Hugo de Jonge: ‘Nu even niet zo handig, als het land in crisis is’

“Ergens moet het uitgebreid besproken zijn met Hugo’s PR-apparaat, toch? Kijk, ik geloof direct dat hij zelf luid joelend in de gordijnen van zijn villa hing toen Linda de Mol hem vroeg voor de cover van haar ‘Oh wat een jaar-uitgave’.”

“Sinds dit een paar jaar weten we allemaal dat je de naam ‘Hugo de Jonge’ perfect kunt gebruiken als je in een tekst of in je tirade een volledig dekkend synoniem voor ‘ijdeltuit’ zoekt. Wie herinnert zich niet de potsierlijke kerstfoto’s van onze demissionair minister van Volksgezondheid voor het AD, waarbij hij als een stuk opgejaagd wild in de lens van de camera kijkt, terwijl hij met zijn vingers de toetsen van zijn piano beroert. Het had iets soft-erotisch, maar dan op een heel ongemakkelijke manier. Op social media werd het kiekje al snel naast de muppet Rowlf gelegd en de gelijkenissen zijn inderdaad meer dan treffend. Het bleef niet bij die ene gekke kiek. Wij Nederlanders zijn de afgelopen tijd met enige regelmaat op nogal bijzondere plaatjes van ons Huug getrakteerd.”

Het staat als een paal boven water dat hij een redelijk bewogen jaar heeft gehad

“Maar nu prijkt ie dus op de cover van de glossy Linda. Strak in het pak, ietwat ongemakkelijk lachend naast Leontine Borsato (heet ze inmiddels weer zo?) die natuurlijk ook zo haar gedoetjes heeft gehad in 2021. Het staat als en paal boven water dat Hugo een redelijk bewogen jaar achter de rug heeft, wat dat betreft heeft de redactie van Linda een stukje onberispelijke research geleverd. Maar de PR-mensen van Hugo hadden hem vriendelijk doch dwingend uit de gordijnen moeten halen en even tot rede moeten brengen met woorden als: ‘Hugo vriend, luister. Je staat er bij het gros van het volk al niet al te best op. Een glamourshoot is misschien wel helemaal jouw ding, maar nu even niet zo handig. Misschien kun je met het gezin thuis een leuke family-shoot organiseren dit weekend. Beetje Anne Geddes-stijl; jij en de kinderen verkleed als pompoen of zonnebloem. Weer eens wat anders, maar óók heel leuk, echt.'”

Lees ook
Hester: ‘Baudet is misschien wel hardnekkiger en gevaarlijker dan corona’

We zijn er nog lang niet vanaf

“Dat is niet echter gebeurd of het is wel serieus voorgesteld maar door de baas van tafel geveegd. Hugo was overduidelijk niet te stoppen en nu staat ie daar te shinen in elk tijdschriftschap van iedere supermarkt en bookstore. Inmiddels moet hij zelf ook wel inzien dat het toch niet zijn beste plan ever was. De ophef is talrijk. Je doet het gewoon niet, een beetje centre of attention op een glossy zijn, in tijden van extreme crisis. Je mist dan echt ieder gevoel voor publieke opinie en komt zonder twijfel in aanmerking voor een stukje preventieve ego-verkleining. Maar ja, het is gebeurd mensen. En zeg eens eerlijk: verbaast het jullie nog? Mij niet meer. Ik sluit niet uit dat Hugo na corona talkshowhost wordt of de theaters ingaat met een uren durende one-menshow. Laten we onze borst maar natmaken. We zijn er nog lang niet vanaf.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LINDA. (@linda)

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van drie kinderen (20, 17 en 7 – en zwanger van de vierde). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flaironline.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.