Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Hester over ‘het nieuwe kabinet’: 6 maanden wachten op… Niets nieuws

Hester over ‘het nieuwe kabinet’: 6 maanden wachten op… Niets nieuws

Hester over ‘het nieuwe kabinet’: 6 maanden wachten op… Niets nieuws

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van drie kinderen (20, 17 en 7 – en zwanger van de vierde). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flaironline.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Degene die daar de meeste schuld van krijgt is Kaag

Wat een poppenkast, die hele formatie. Na een half jaar overleg verwacht je toch meer dan een doorstart met dezelfde partijen of niet? We lijken we het hier nou niet bepaald over een fikse productinnovatie te hebben en degene die daar nu de meeste schuld van krijgt is Sigrid Kaag, terwijl zij vooralsnog de enige is die iets van flexibiliteit toont. Benieuwd waar daar tegenover komt te staan.

Ik snap het gewoon echt niet

Het zal wel aan mij liggen, maar ik snap het gewoon echt niet. Het kan er bij mij absoluut niet in dat je iets als de toeslagenaffaire of de hele situatie Groningen onder je handen hebt kunnen laten ontstaan en voortduren en er dan onder de streep amper verantwoording voor hoeft af te leggen. Dat je weer lekker verder mag rommelen, met een ‘joh-niets-aan-de-hand-lach’ op je gezicht. Het politiek spel is wat dat betreft aan mij niet besteed.

Het is voor de gewone burger amper te doorgronden

Heel vroeger, toen ik nog bij een lokale krant werkte, zat ik wel eens bij een urenlange raadsvergadering van de gemeente. Mocht je je ooit in een bizarre twilightzone willen begeven, ga dan daar eens heen. Hebben jullie ooit die Jiskefet-scene gezien waarin iemand in het publiek van een wat weirde voorstelling een paar keer keihard ‘RAAAARRR’ roept? (Tip, zoek online even op!) Nou, die neiging kreeg ik daar steeds. Je hoort wel woorden, maar er lijkt amper iets te worden gezegd. En alle poppetjes aan tafel lijken elkaars taal dus wel te spreken, een heel gekke gewaarwording. Het is voor de gewone burger amper te doorgronden. Datzelfde gevoel bekruipt me nu ook weer als ik naar Den Haag kijk.

Lees ook
Hester: ‘Schaamteloos lachen om de dreiging aan Rutte’s adres, waar gaat het heen met dit land?’

Het nieuwe leiderschap lijkt verder weg dan ooit

De dagelijkse stroom aan berichten in de media, iedereen die er op social media een mening over lijkt te hebben en ook doet voorkomen alsof ie de oplossing voor alle chaos allang kent; ik zak er alleen maar meer van weg in mijn poel van onbegrip. Al die schandalen – het zijn er inmiddels nogal wat – maar gewoon mogen doorgaan met het spelletje: probeer het mij eens in een paar zinnen uit te leggen. Ik vrees dat niemand dat kan.

‘Na zes maanden lijkt men er eindelijk uit: het roer gaat radicaal met 360 graden om’, lees ik zojuist op Twitter. Dat is heel grappig en ik lachte er ook zeker om, maar eigenlijk is het natuurlijk gewoon om te janken. Het nieuwe leiderschap lijkt verder weg dan ooit. Niet dat nieuwe verkiezingen een optie waren geweest, het volk hééft al gesproken. We gaan het maar weer zien. Gelukkig hebben we slechts een handjevol kleine probleempjes te tackelen in dit land, dat scheelt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.