Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Hester: ‘Nee, abortus valt niet te vergelijken met vaccineren’

Hester: ‘Nee, abortus valt niet te vergelijken met vaccineren’

Hester: ‘Nee, abortus valt niet te vergelijken met vaccineren’

“Het is de Week van het Leven, dat kan je alleen met moeite ontgaan zijn. In deze week wordt er aandacht gevraagd voor het ongeboren kind, maar feitelijk is het natuurlijk gewoon een lobby van de anti-abortusbeweging; je weet wel, de beweging die doet voorkomen alsof je bij een abortus al minstens een zes-maanden-buik hebt en een zes weken oude foetus al bijna in maatje 56 past en een echt karaktertje is. Dit jaar heeft de beweging wat reclameruimte op de radio ingekocht om de subtiele, maar verdorven boodschap te verspreiden. Het leverde de Stichting Reclame Code Commissie flink wat klachten op en terecht, want feitelijk is het doel niets meer en niets minder dan beslissingsbevoegdheid over andermans baarmoeder krijgen.”

“Op Twitter kwam ik een opmerkelijk vergelijk tegen. Jullie voelen ‘m waarschijnlijk wel aankomen, want tegenwoordig wordt het overal bijgehaald: Abortus en vaccineren. Het zou allebei met lichamelijke integriteit te maken hebben. Hoezo kun je voor abortus én voor de QR-code (in de ogen van een bepaalde groep mensen gelijk aan vaccinatiedwang) zijn? Mijn vraag is vooral hoe je het gedwongen voldragen van een zwangerschap, het uitzitten van een bevalling en het dealen met een ongewenst kind in godsnaam kunt vergelijken met het inspuiten van een onschuldig maar doeltreffend vaccin in de strijd tegen een pandemie? Als de uitdrukking ‘appels en peren’ érgens van toepassing is, is het hier wel.”

En maar klagen dat je je buitengesloten voelt

“Miljarden hebben het vaccin inmiddels gehad en nergens valt de bevolking bij bosjes dood neer. En het vaccin is binnen een week je lijf weer uit, dus begin alsjeblieft niet over de lange termijn-effecten. In landen waar de vaccinatiegraad torenhoog is gaat het prima, maar hier in Nederland blijft een (gelukkig wel steeds kleiner wordende groep) mensen zich steeds luider verzetten tegen iets wat ons allemaal aangaat. Solidariteit nul. En maar klagen dat je je gediscrimineerd en buitengesloten voelt. Eigen keuze hè? Eigen keuze! Zoals jij het niet tof vindt dat je geen spontaan koffietje meer kunt doen met je dinnetjes, vind ik het niet tof dat op talloze plekken in Nederland de zorg opnieuw wordt afgeschaald, met alle gevolgen van dien.”

Lees ook
Hester: ‘Ik wil alle maatregelen en besmettingen begrijpen, maar het lukt me niet meer’

Ik zet me schrap voor een nieuwe stroom jankberichten

“Vaccineren of vaccinatiedwang staat op geen enkele manier in verhouding tot abortus en ik vind het vergelijk dan ook meer dan misselijkmakend. Maar ja, als je argumenten steeds minder steekhouden, wend je je blijkbaar steeds makkelijker tot on- en waanzin. Ik zet me dan ook schrap voor de nieuwe stroom jankberichten en geflipte vergelijken na de persconferentie morgen. Het kan wel eens een gezellig weekend worden in Nederland…”

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van drie kinderen (20, 17 en 7 – en zwanger van de vierde). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flaironline.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.