Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Hester: ‘Baudet is misschien wel hardnekkiger en gevaarlijker dan corona’

Hester: ‘Baudet is misschien wel hardnekkiger en gevaarlijker dan corona’

Hester: ‘Baudet is misschien wel hardnekkiger en gevaarlijker dan corona’

“We hebben in Nederland te maken met een virus dat misschien wel hardnekkiger en gevaarlijker is dan corona: Thierry Baudet. In zijn zoveelste janksessie over de huidige maatregelen noemt hij ongevaccineerden “de nieuwe joden”.

De wegkijkende uitsluiters zet hij weg als nieuwe nazi’s en NSB’ers. Zijn aanhangt deinst niet terug voor een beetje Baudet-besmetting en schurkt zich wellustig tegen de van bacteriën doordrenkte drek van hun politiek boegbeeld aan, waarna ook zij het internet de hun leefomgeving vervuilen met het ongepaste vergelijk. Het had wat geweest zeg, als de joden in WO II hun afschuwelijk lot konden ontlopen door een onschuldige vaccinatie. Dat dit allemaal volslagen onzin en bovenal ongelooflijk pijnlijk voor de nabestaanden is, maakt Baudet en aanhang niet uit. Er moet nou eenmaal ophef komen en hard ook. Gewetenloos je leven leiden; het is slechts weggelegd voor psychopaten. Maar wat moet je als zo’n psychopaat in je land aan het hoofd van een politieke partij staat? Negeren is regeren en wat je aandacht geeft groeit. Alleen het station van zwijgen en toekijken is allang gepasseerd, toch?”

Je krijgt er geen grip op, je praat er geen rede in

“‘De kamer worstelt met het mores van Forum en Baudet’, lees ik vanmorgen op de voorpagina van de Telegraaf. Beledigingen, onwaarheden, complottheorieën: de man deinst werkelijk nergens voor terug. En spreekt iemand hem eropaan, betreft het allemaal een interpretatiefout en zit de domheid ‘aan de andere kant’. Je krijgt er geen grip op, je praat er geen rede in, want nogmaals: dit is een man zonder geweten. Iemand die zichzelf na een lange dag bagger produceren lachend in de spiegel aankijkt en zonder ook maar één moment piekeren in slaap valt; op naar een nieuwe dag van onrust zaaien.

De maatregelen zorgen niet voor een tweedeling in de maatschappij; dat doen ze namelijk in de rest van de wereld ook niet op z’n extreme manier als in Nederland. Mensen als Baudet veroorzaken de aanhoudende volkswoede van één groep en dus ook de polarisatie. Hij is het olie op het vuur, de katalysator achter de agressie – aan beide kanten overigens, want hou je maar eens in als iemand glashard onze huidige vrijheden met de holocaust vergelijkt.”

Je zou ze allemaal eens in een rij moeten zetten

“We zitten er maar mooi mee in onze maag, met die clown en zijn aanhang. ‘Hij verwondt mensen met zijn woorden.’, twittert Sigrid Kaag terecht. Je zou ze allemaal eens in een rij moeten zetten, al die mensen die WO II er maar schaamteloos bij blijven halen. Aan het einde van de rij heb je twee mogelijkheden: Ofwel je laat je vaccineren met een wereldwijd beproefd vaccin dat je kans op sterven aan een virus nihil maakt en je de toegang tot je favoriete kroeg weer teruggeeft ofwel je mag de poort van Auschwitz in voor een full & real live experience voor onbepaalde tijd – mét zeer waarschijnlijk een extreem slechte uitkomst. Zeg het maar.

Zeg het maar.”

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van drie kinderen (20, 17 en 7 – en zwanger van de vierde). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flaironline.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.