Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Marije over thuiswerken: ‘Ik zou de vrijheid van zelf je dag indelen niet graag meer opgeven’

Marije over thuiswerken: ‘Ik zou de vrijheid van zelf je dag indelen niet graag meer opgeven’

Column
Marije over thuiswerken: ‘Ik zou de vrijheid van zelf je dag indelen niet graag meer opgeven’

Yay, de nieuwe Flair ligt weer in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (37), die met Franklin (37), zoon Kyano (12) en dochter Liv (8) in Purmerend woont.

Thuiswerken

“Ik ben best blij dat er nog steeds veel thuisgewerkt wordt. Vooral in de ochtend. Het is toch wat minder haasten als je in joggingbroek achter de laptop kan kruipen. Zonder make-up, het haar nog nat van de douche. Dan maak ik een koffie voor mezelf, lees de krant en begin alvast met het beantwoorden van mijn mail. Ben ik gedurende de dag even inspiratieloos, dan ruim ik de afwasmachine in. Het huis is nog nooit zonnetjes geweest. Normaal kwam ik pas om zeven uur thuis, omdat ik om zes uur nog in een monsterfile terechtkwam.”

Coronaproof

“Als ik dan de kinderen achter de iPad op de bank aantrof, een niet uitgeruimde afwasmachine en een gootsteen vol vaat, was dat geen lekker begin van de avond. Nu zet ik een pastasaus op terwijl ik me daarna nog over wat planningen buig. Hoewel ik met heel mijn hart hoop dat dat vaccin snel komt, zou ik de vrijheid van zelf je dag indelen niet graag meer opgeven. Zeker nu de redactie inmiddels coronaproof is en we daar af en toe samenkomen voor overleg, is de balans precies goed.”

‘Nu zet ik een pastasaus op terwijl ik me daarna nog over wat planningen buig’

“Neemt niet weg dat zich soms nog hilarische taferelen afspelen thuis. Vooral tijdens online meetings. Die probeer ik natuurlijk allemaal te plannen als de kinderen op school zitten, maar dat lukt niet altijd. Met als gevolg dat ik net in een belangrijke meeting zit als er een kind luidruchtig thuiskomt. Inclusief ‘mama wie is dat?’ en het besef dat ieder wild armgebaar dat je maakt live aan de andere kant te volgen is. Laatst, toen ik een belangrijke vergadering had met een van de nieuwe directeuren van ons mediabedrijf, deed ik er alles aan om dat niet te laten gebeuren.”

Lees ook
Marije: ‘Ik ben een echte dat-zien-we-dan-wel-weer-moeder, maar spijt komt een dag later’

Lola

“Kyano instrueerde ik ’s ochtends al dat hij stil moest thuiskomen en Liv had ik vijf minuten voor de start van het gesprek naar boven gestuurd met een iPad. De enige met wie ik geen rekening had gehouden, was Lola de hamster, die op dat moment in een nieuwe ren in de woonkamer stond. Terwijl ik net aan het uitweiden was over Flair’s successen, zag ik vanuit mijn ooghoek ineens de hamster voorbijlopen. Blijkbaar had ze het hele hekwerk omhoog weten te duwen.”

Sorry, één momentje

“Even dacht ik: gewoon negeren. Maar daarna flitsten die talloze hoekjes door mijn hoofd waar de hamster geruisloos onder de grond kon verdwijnen. Dan kun je niet anders dan je verlies nemen. Dus zette ik met een ‘sorry, één momentje’ de camera uit, kroop onder de bank om de hamster te pakken te krijgen, rende naar boven om haar aan Liv te geven om vervolgens binnen twee minuten, met zweet op het voorhoofd en een hoogrode kleur, weer voor de camera te verschijnen. Aangenaam kennis te maken.”

Deze editorial van Marije komt uit Flair 37. Dit nummer ligt nu in de winkel. Liever thuis laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Shoppen is altijd een goed idee