Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Eerste aflevering Heel Holland Bakt zorgt voor één publieksfavoriet: ‘Thuis lukt-ie wel altijd’

Eerste aflevering Heel Holland Bakt zorgt voor één publieksfavoriet: ‘Thuis lukt-ie wel altijd’

Eerste aflevering Heel Holland Bakt zorgt voor één publieksfavoriet: ‘Thuis lukt-ie wel altijd’

Het achtste seizoen van Heel Holland Bakt is gisteren van start gegaan en eerlijk? De combinatie van André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven plus tien amateurbakkers is nog altijd goud. 

Op Twitter wordt de eerste aflevering uitgebreid besproken. Het verloopt overigens ouderwets en bekend: met tulbanden die niet uit de vorm komen, sinaasappelkoekjes zonder sinaasappel en geschifte crème. Ach ja. Het is ook niet zo makkelijk als het lijkt, al dat bakken.

Blijven plakken

Dan blijkt gelijk dat in de aflevering van tulbanden, 18 Juffa Cakes en een spektakelstuk, iedereen zich vooral kan vinden in de werkwijze van kandidaat Jenny. Publieksfavoriet. Ook mijn hart stal ze in enkele minuten dankzij haar enthousiaste lach en luchtige kijk op het leven. Maar het bakken wil maar niet vlotten. Haar tulband komt niet soepeltjes uit de vorm, zoals dat wel lukt bij de andere kandidaten. De 52-jarige Jenny is in het dagelijks leven promoter in een supermarkt: ze mag klanten allerlei lekkere hapjes laten proeven. Dat lukt haar bij Heel Holland Bakt helaas niet. “Ik baal er erg van”, zegt ze met tranen in haar ogen.

Haar heerlijke oneliners komen bij mij in ieder geval binnen:

Spraakmaker

Bij de technische opdracht brengen de meesten het er goed vanaf, zo ook Jenny. Maar haar spektakelstuk, een ‘Wie ben ik’-taart, mislukt alsnog faliekant. Robèrt moet te hulp schieten, want Jenny snapt niets van de oven. Haar cakes blijven maar aanbranden… En dat is de reden dat zij moet vertrekken. ‘De spraakmaker is er nu al uit’, klinkt het op social media. Daar ben ik het mee eens. Jenny vindt het overigens prima dat ze mag gaan, want meedoen aan HHB vond ze ‘erg heftig’. “Toen de camera’s uitgingen, dacht ik: yes, ik mag naar huis en heb een rondedansje in de tent gemaakt”, laat ze al weten.

En nu verder

Gelukkig zijn er nog meer toppers die dit jaar strijden om de felbegeerde titel van ‘meesterbakker’. Fysiotherapeut Chun (28) verrast met een roze bruidstaart. Eric heeft een drumstel gefabriceerd als spektakelstuk. De apfelstrüdel van Eric valt in de smaak, net als de zonnige taart van Aruba van Elizabeth. Zij is de winnaar van de eerste week. En zo blijft er nog genoeg om over te lachen de komende weken. De jury met bordjes voor het gezicht vanwege corona, een tent die twee keer zo groot is als voorgaande jaren, want ja. De anderhalvemetersamenleving natuurlijk. Het grote thema van dit jaar is overigens de verleden tijd van ‘kijk’, aldus presentator André van Duin cryptisch. “Cake dus.” Ik hou ervan.

Bron: Twitter, Heel Holland Bakt