Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > 19x dít herken je als je als moeder met een krijsend kind in de supermarkt staat

19x dít herken je als je als moeder met een krijsend kind in de supermarkt staat

19x dít herken je als je als moeder met een krijsend kind in de supermarkt staat

‘Eén van de moeilijkste dingen aan het moeder zijn van een tweeling van 1,5 jaar, is dat je maar naar weinig plekken kunt gaan. Want: ze luisteren niet. En: ze zetten het op een krijsen als ze daar zin in hebben.

En hoewel ik niet de enige moeder ben die zich rot schaamt als nou juist háár kind de hele toko bij elkaar gilt, blijft het toch… Vermoeiend. Even naar de supermarkt is met kinderen niet meer wat het geweest is, zeg maar.

Rood

Alles van wat boodschappen doen met een klein kind inhoudt, is samengevat in deze 19 punten. Herkenbaar?

 1. Kind begint met zachtjes mopperen. Je bidt dat het over een minuut weer over is met een speen, een cracker of een slok diksap. Je moet nog beginnen aan die boodschappen.
 2. In de gang van het brood gaat het mis: speen op de grond gesmeten, flesje op de grond, cracker weg. Je kind krijst nu harder. Luid en duidelijk is je nageslacht het er niet mee eens.
 3. Mensen beginnen te kijken.
 4. Je gaat wat sneller lopen en vergeet in al je haast ongeveer 8 van de 10 dingen waarvoor je ook alweer naar de supermarkt ging. Je stopt iets randoms in je mand en hebt geen idee wat je nog moet halen. Wat je van plan was om te gaan eten vanavond. Wat je ook alweer kwam doen.
 5. Je probeert je kind te sussen, troosten en krijgt het bloedheet. Je kind mag uit de buggy en lopen, misschien helpt dat…
 6. Niet dus.
 7. Kind ligt op de grond en wil niet meer mee. Kind pakt een pak cornflakes en laat het niet meer los.
 8. Kind stopt niet met krijsen en krijst zo mogelijk nog harder.
 9. Kind wordt langzaam rood en paars van het gil-geweld en trappelt en stampt op de grond.
 10. Mensen vragen of ‘het wel gaat’, terwijl je je kind met een woedegol in een een buggy probeert te wurmen.
 11. Je knikt een beetje van ‘ja het gaat wel’ tegen vreemden, terwijl je wiegt met de ene hand en met de ander een pak melk, een pak koek, een zak luiers, en een pak Brinta vasthebt.
 12. Je krijgt geen lucht meer door je mondkapje.
 13. Je denkt: NU afrekenen, dan gaat mijn man straks nog maar even die kokosolie en kwark halen. Kan mij het schelen. Weg hier. Je sjeest naar de kassa.
 14. Je kunt die !*4#(&(@)^&%$ kassa niet vinden.
 15. Kind krijst door en door, weigert elke vorm van troost, weigert stil te zitten in de buggy. De hele rij kijkt om. Je zucht een beetje en zegt maar tegen niemand in het bijzonder: ‘Ach ja, kinderen hè.’
 16. Mensen kijken vol medelijden. En doen theatraal hun oren half dicht of kijken boos weg. Neerbuigend, dat is het. Alsof zij het beter kunnen dan jij. Je voelt je een loedermoeder.
 17. Thank god, je hebt betaald, je racet naar de uitgang. Boodschappen in je arm, buggy vooruit, kind er half in half uit. Kind kwaad, jij volledig uitgeput. Je hebt zes tassen aan je arm, je weet niet meer waar die speen is. Die taffes spenen ook altijd. Die fles dan maar. Nog een cracker?
 18. Je doet 1 stap naar buiten. Kind stil.

Wat ben ik blij dat ik tegenwoordig óók mijn wc-papier, brood en afwasmiddel online kan bestellen. Want laten we niet vergeten: ik heb bovenstaande 19 punten… Keer twéé.’

Lees ook: Tessa: ‘Toen ik zwanger was vond ik het idee van 2 jongens lastig, nu schaam ik me ervoor’

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tess (@tessaheinhuis)

Foto Tessa: By Mabel Photograpy