Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Miljuschka over nieuwe aankoop: ‘O jee, dit kon weleens op een fikse ruzie uitdraaien’

Miljuschka over nieuwe aankoop: ‘O jee, dit kon weleens op een fikse ruzie uitdraaien’

Miljuschka over nieuwe aankoop: ‘O jee, dit kon weleens op een fikse ruzie uitdraaien’

Miljuschka Witzenhausen (34) is tv-kok, presentator en culinair blogger. Ze is samen met Philip en heeft twee kinderen, Rembrandt (10) en Felina (7). Elke week schrijft ze in Flair over haar rollercoasterleven.

Ruimte

“Okay, ik geef het onmiddellijk toe; ik neem nogal veel ruimte in, in huis. En dat is niet alleen omdat ik een maatje groter ben, maar mijn werk brengt dat nu eenmaal met zich mee. Natuurlijk begrijp ik het dat Flip het weleens lastig vindt als hij weer eens de keuken uit gestuurd wordt als ik daar bezig ben met koken voor Instagram of mijn website. En het is natuurlijk ook vervelend als je dan een ander deel van het huis opzoekt om een kop koffie te maken en het ook daar bezet is omdat de ruimte wordt ingericht voor een fotoshoot voor de volgende dag. Vaak vlucht hij dan even de tuin in, maar ook daar wordt zijn ademruimte steeds kleiner, want om eerlijk te zijn ben ik goed op weg mezelf ook die volledig toe te eigenen.

Omliggend terrein

Maar geef me eens ongelijk; een boomhut van behoorlijke omvang is een fantastische toevoeging aan de buitenruimte, toch? Het houtige onderkomen heeft al menig shoot opgeleukt. De ruimte voor de moestuin heb ik ook al afgebakend. De eerste rijen fruitstruiken heb ik inmiddels in de grond staan en de kas staat vol met tomaten- en aardbeienplanten. En dan is er natuurlijk nog dat schattige zwangere varken op komst. Zij heeft uiteraard meer dan genoeg space nodig om haar jonge gezin fijn te laten opgroeien. Zo nemen mijn werk en ik – en die twee zijn niet van elkaar te scheiden – stukje bij beetje het huis, inclusief het volledig omliggend terrein, in beslag.

‘Eenmaal in elkaar gezet bleek de trampoline nog groter te zijn dan ik had gedacht’

Laatst kwam ik op het idee dat het toch wel erg leuk zou zijn om, bij wijze van fijne Paaswens aan mijn volgers, jonglerend met paaseitjes als Paashaas rond te springen op een trampoline. Een beetje vreugde kon mijn bakleger in deze tijd van crisis wel gebruiken, dacht ik. Maar of Flip er wel zo vrolijk van zou worden, betwijfelde ik. De trampoline die ik op het oog had – die mijn gewicht kon dragen – was er een van behoorlijke omvang. En ik nam al zo veel ruimte in… Maar ja, zoals een oude tegelwijsheid luidt: werk gaat voor het meisje. Of in dit geval: voor het vriendje. En ach, ik kon hem na de opnamen altijd weer opbergen.

Groter dan verwacht

Dit laatste argument trok me over de streep. Een klik op de knop en de trampoline was besteld. Toen die werd afgeleverd en ik ’m eindelijk met hulp van de au pair en een sterke vriend in elkaar had gezet, bleek-ie nog groter te zijn dan ik had gedacht. In de verte zag ik Flip al op het gevaarte aflopen. O jee, dit kon weleens op een fikse ruzie uitdraaien. ‘Surprise!’, riep ik zo enthousiast mogelijk.

Lees meer
Miljuschka: ‘Ik denk dat het coronavirus ons allemaal een beetje heeft veranderd’

Gewenning

Flip keek me lachend aan: “Denk je nou echt dat je twee meter lange onderdelen naar binnen kunt slepen, zonder dat ik daar iets van merk?”
“Eh, nee?”
“Nee.”
“Vind je het heel erg?”
“Nee, hoor. Vanaf het moment dat ik je ken, duw je me al naar de rand van het bed, dus ik ben er inmiddels allang aan gewend dat je alle ruimte in beslag neemt.”

Deze column van Miljuschka komt uit Flair 21. Deze editie ligt vanaf 20 mei in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.