Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Column Bibi Breijman: ‘Ik ben de chaotische van ons twee, maar gelukkig heeft hij die slechte eigenschap omarmd’

Column Bibi Breijman: ‘Ik ben de chaotische van ons twee, maar gelukkig heeft hij die slechte eigenschap omarmd’

Column Bibi Breijman: ‘Ik ben de chaotische van ons twee, maar gelukkig heeft hij die slechte eigenschap omarmd’

Bibi Breijman (29) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (2) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven.

Gevonden voorwerpen

Wij zijn hier thuis dus altijd alles kwijt, alsof in de kast een monster woont dat een handeltje heeft in gestolen goederen. Sleutels, een slipper, afstandsbedieningen, brillen, theemokken, zelfs m’n eigen vent verdwijnt weleens in het niets.  Maar nooit verdwijnen de goede dingen eens een keer. De afwas bijvoorbeeld blijft altijd keurig op z’n plek staan.

Wanhopig, tierend en vloekend zoek ik regelmatig naar de dingen die ik nodig heb, maar waar ik ook zoek, het is gewoon WEG.

M’n hartslag gaat in een mum van tijd naar 180 als ik bepakt en bezakt klaarsta met m’n tassen en een ingepakt schreeuwend kind en er nergens een sleutel te bekennen is. “Godsamme BIEB, WAAROM IN DE BADKAMER?!!”, hoor ik dan door het huis. Het is Way met zijn OCD! Heerlijk, was het maar een beetje besmettelijk. Zo fijn, iemand die altijd alles weer voor je terugvindt. Al zorgt het wel voor wat wrijving in je relatie. Maar gelukkig gaan we daar juist wel goed op. Ik ben dus de chaotische van ons twee, maar gelukkig hebben we er onze weg redelijk in gevonden. Hij heeft die slechte eigenschap omarmd, kan er vaak hard om lachen, en sindsdien ben ik er zelf ook redelijk rustig onder. Ik zie het tegenwoordig niet meer als een obstakel als ik dingen vergeet of kwijtraak. Met één grote uitzondering uiteraard.

Ik heb een angstig visioen, namelijk dat ik op een dag mijn kind niet meer terug kan vinden in een winkelcentrum, haar per ongeluk achterlaat in de Blokker, om over de Action nog maar te zwijgen, want daar vind je een uk van een meter helemaal nooit meer terug.

Je hoort het vaak op het nieuws: ‘Kind vergeten op schoolplein’ of: ‘Politie redt kind uit hete auto, vader was rustig boodschappen aan het doen.’ Vreselijk. Toch hoor je het zo regelmatig, dat ik me niet voor kan stellen dat deze mensen zomaar slechte ouders zijn.

Lees ook:
Bibi Breijman: Ik sleurde Way mee naar een kliniek die dat soort operaties uitvoert’

Om mijn eigen angst eens te onderzoeken ging ik op bezoek bij mijn grote vriendin Google, en ze liet me wederom niet in de steek. Ons geheugen werkt blijkbaar selectief. Hoe choquerend het ook klinkt, een baby of kind ergens achter­laten is ‘gewoon’ een vergissing. Ook al is je kind het allerbelangrijkste in de hiërarchie, dat onderscheid maken onze hersenen niet. Een kind vergeten staat op gelijke hoogte met pakweg het vergeten van het uitdoen van de lichten van onze auto. Dat blijkt ook uit onderzoek van David Diamond, professor psychologie aan de universiteit van Zuid-Florida.

Deze informatie bracht uiteraard geen enkele verlichting. Integendeel: je hersenen maken dus geen onderscheid tussen je sleutelbos of je kind? Teddy heeft zelf een oplossing gevonden voor mijn probleem. Of twee eigenlijk. Voordat we de auto instappen, zegt ze veelbetekenend: ”Mama, hebben we alles?” En het ‘achterlaatprobleem’ lost ze op met de genen van haar vader: ze zet haar scheur open. En geloof me, dan vergeet je haar echt nooit meer.

Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 34-2021. Deze editie ligt van 25 t/m 31 augustus in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie Bart Honingh