Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Hester Zitvast over de breuk tussen André en Monique: ‘Het was an accident waiting to happen’

Hester Zitvast over de breuk tussen André en Monique: ‘Het was an accident waiting to happen’

Hester Zitvast over de breuk tussen André en Monique: ‘Het was an accident waiting to happen’

Hester Zitvast (43) is freelance journalist en moeder van twee pubers en een tweede-leg-kleuter. Door haar toch wel lichte social media verslaving – vooral Twitter – zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze ook in veel gevallen wel een mening over. Voor Flaironline.nl ventileert ze haar opinie en daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

André en Monique, dat kon niet goed gaan

And the soap continues, mensen! Wij toeschouwers aan de zijlijn wisten het natuurlijk allang: Die hele André Hazes gaat never nooit vanaf hier in een rechte lijn via een sprookjeshuwelijk een keurig en beschaafd leven in- en weer uitrollen. Bejaard de kist in mét zijn Monique met wie hij kort daarvoor nog de vijftigjarige trouwdag vierde. Het was an accident waiting to happen. De pieken en dalen zijn bij deze mensen zijn zo ongelooflijk hoog en diep, zoiets kan gewoon niet goed gaan.”

“Ik rondde vanmorgen een artikel voor Flair af, waarin ik schrijf over seksfrequentie. Het hoeft niet iedere dag drie keer (of zelfs maar één keer) bal te zijn om een goede relatie te hebben. Sterker nog, eens in de maand is voor veel mensen ook al prima. Dat kan gezapig overkomen ja. Het kan uiteraard ook een teken aan de wand zijn. Als je je er die ene keer in de maand echt toe moet zetten, omdat je stiekem walgt van de liefde bedrijven met je eigen vent, wordt het tijd voor een goed gesprek óf een dikke punt achter je relatie. Maar in echt goede relaties wordt de waarde niet alleen uit stomende seks in de buitenlucht of een avondje bondage gehaald. In goede relaties staat vertrouwen, stabiliteit en verbondenheid centraal.”

‘De geschiedenis van deze liefdesrelatie nalezen vreet net zoveel energie als een hele jaargang ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ bingewatchen’

“Misschien zit ik ernaast, maar met vertrouwen kan het niet goed hebben gezeten, tussen Monique en Dré. Als je vent ten overstaan van heel Nederland de twintig jaar oudere Bridget Maasland aflikt en tot zijn nieuwe soulmate verklaart, had-ie van mij hoe dan ook in een rechte baan rond de aarde gekund. Zoiets brei je niet recht met een huwelijksaanzoek, hoe romantisch ook. Wij grote mensen hebben dat allemaal wel doorgehad en ik had ergens gehoopt dat Monique het ook zag. Maar ze trapte er met open ogen in.”

“Op het rapportpunt stabiliteit scoren ze ook al niet te hoog, laten we eerlijk zijn. Het gaat zo’n beetje alle kanten op – de geschiedenis van deze liefdesrelatie nalezen vreet net zoveel energie als een hele jaargang Goede Tijden, Slechte Tijden bingewatchen. En dan verbondenheid. Het laatste punt dat nog rest. Ze zijn verbonden via hun kind, maar daar lijkt het voor nu dan ook wel mee op te houden. Het heeft iets treurigs. Ik gun iedereen een fijne relatie. En dat hoeft echt niet per se ‘op één lijn’ te zijn, zolang je maar met elkaar in echt contact blijft.”

‘Zal André zijn wilde leven ook zonder Monique aan de wilgen laten hangen?’

“En zo hebben wij ook iets in de geest van de Britse Koningshuisrel. Het is het gesprek bij het koffieapparaat (gewoon thuis in de keuken met je collega’s op Teams, that is) en ook op social media houdt het de gemoederen weer lekker bezig. Monique plaatst vandaag een foto van haar en haar zoontje op haar Instagram. Jazeker: hetzelfde zoontje waarover ze een paar maanden geleden nog een officieel statement plaatsten dat ze hem wilden beschermen tegen overexposure op internet. Ook al zo’n plan met een ietwat slechte uitvoering. Onvoorwaardelijk, luidt de bijbehorende tekst. Dát geloof ik dan weer wel.”

Lees ook
Zélfs Mark Rutte laat zich uit over breuk André en Monique: ‘Alweer uit elkaar?’

“We gaan weer een spannende nieuwe tijd tegemoet. Komt er echt geen hereniging? Zal André zijn wilde leven ook zonder Monique aan de wilgen laten hangen? Of zien we hem binnenkort weer ergens in de bladen of op zijn eigen Instagram met een nieuwe vlam die dan toch écht de ware blijkt te zijn en voor wie hij dan in no time op de knieën gaat. Hoe gaat Rachel dat vinden? Overleeft de hernieuwde band tussen broer en zus deze ontwikkeling? De zomer van 2021 lijkt toch nog een hete te gaan worden. En moet je je voorstellen als dan óók nog eens de terrassen open gaan, met Dreetje’s nieuwe hit uit de speakers…”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Hester Zitvast | Beeld: BrunoPress