Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Blog Marjolijn: ‘Het gaat me aan mijn hart dat ik hem zo het schoolplein op laat rennen’

Blog Marjolijn: ‘Het gaat me aan mijn hart dat ik hem zo het schoolplein op laat rennen’

Blog Marjolijn: ‘Het gaat me aan mijn hart dat ik hem zo het schoolplein op laat rennen’

Marjolijn: “Maandagochtend 06.00 uur. Klik, klak, daar gaat traphekje open. Trip, trip, trip: twee vierjarige voetjes sluipen de eerste trap af. Plof! Laatste trede wordt traditiegetrouw met een sprongetje genomen. Rammel de rammel, traphekje twee is open. Kraak, kraaaaaak, kraak: de krakende tweede trap wordt – gek genoeg – altijd in vertraging genomen.

Begin van de dag

En dan begint het feest. Ik kan er letterlijk de klok op gelijkzetten: ‘Plik, plok, plons: ‘Maaaaammmmm, ik heb gepoeoeoeoept!’ Aaargghh! Nu worden die andere twee ook wakker, let maar op. En ja hoor mevrouw Twee-is-nee wordt wakker met haar kenmerkende, monotone en net iets te harde jengel. En Dikkie van Bollensteijn ligt boven op zolder zonder melk, dus zet het ook op een janken.

‘Dit alles zie ik pas op het moment dat we écht weg moeten naar school’

Ok, naar beneden, billen afvegen, hupsakee en wegzetten met iPad. Naar boven mevrouw Jengel even geruststellen en boekje in haar handen duwen. Shit, melk vergeten. Naar beneden fles melk voor Dikkie. Naar zolder: al snel weer dik tevreden die jongen, maar in korte tijd erg rood aangelopen van frustratie. Snel mijn oude kloffie aan, haren in een staart, vlug tandenpoetsen, splash water in mijn gezicht en brood smeren.

Broodjes smeren

Oudste en mevrouw Jengel zitten inmiddels achter de iPad aan tafel de ‘nieuwe Fwozen’ te kijken en te wachten op mijn vakkundig gesmeerde broodjes. ‘Mama, mag ik hagelslag én pindakaas?’ ‘Natuurlijk, lieve jongen!’ ‘IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIkkkkkk oooooooooooooooooooooooooooook HAKESAK EN PINNEKAAAAAAAAAAASSS!’, commandeert de kleine koningin. ‘Tuurlijk, jij mag ook, alsjeblieft.’

Gekke outfit

Observatie: oudste heeft zichzelf aangekleed in oude jeans op hoog water maatje 92, rare rode sokken eronder en zijn superhelden T-shirt die ik zo vakkundig in zijn kast had verstopt. Omdat ik wel eens wat anders wilde zien vandaag. Dit alles zie ik pas op het moment dat we écht weg moeten naar school. Ik gooi nog even wat liquid wax in zijn haren en gaan met die banaan.

‘Het geschreeuw wordt alsmaar harder en meneer wordt ongeduldig’

Hij ziet er wat kneuzig uit in die stomme spijkerbroek met zijn dunne x-pootjes. Ik neem mijzelf voor om zijn kast uit te mesten als ik vanmiddag even een uurtje heb. Normaal gesproken ben ik altijd heel erg van de perfecte outfitjes, dus het gaat me aan mijn hart dat ik hem zo het schoolplein op laat rennen. Ik vermeed vakkundig ieder oogcontact met de juf toen ik hem uit de auto liet.

Eindelijk koffie

Op naar de tweede drop off: mevrouw Jengel mag naar de kindjes. Hoppa, aanbellen afleveren en gaan! Doeiiii! Dikkie uit de auto in zijn kinderstoel. Hij lacht inmiddels weer, want de fles zit er al effe in. Onee, nu heeft hij brood gezien, daar begint hij toch weer om te vragen. Geheel op zijn eigen en eveneens iets te harde wheeeehhhhhhh commando. Ok, nog even geen koffie voor mama. Het geschreeuw wordt alsmaar harder en meneer wordt ongeduldig: ik weet niet hoe snel ik een pot jam moet pakken en een stukje in dat bekkie moet stoppen. Stil! Yessss, koffie erbij en PC aan. Mijn dag is weer begonnen.”

Lees ook
Blog Marjolijn: ‘Ik haal met opzet dingen voor de kinderen die ik zelf niet lekker vind’

Over Marjolijn

Marjolijn (39) is moeder van Mick, dochter M. en baby W. In 2015 besloot ze haar leven drastisch om te gooien en niet langer te wachten op de prins op het witte paard: ze koos voor het single moederschap. Voor Flaironline.nl blogt ze over haar avonturen als single moeder en de uitdagingen die zich aandienen. In het dagelijks leven is ze fulltime communicatieadviseur en blogt ze voor haar eigen website The Single Mama, voor (aanstaande) mama’s zonder of mét man.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.