Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Blog Marjolijn: ‘Ik haal met opzet dingen voor de kinderen die ik zelf niet lekker vind’

Blog Marjolijn: ‘Ik haal met opzet dingen voor de kinderen die ik zelf niet lekker vind’

Blog Marjolijn: ‘Ik haal met opzet dingen voor de kinderen die ik zelf niet lekker vind’

Marjolijn: “Vanaf vandaag wordt alles weer een beetje normaler. De oudste gaat weer naar school en de andere twee gingen natuurlijk alweer naar de crèche. Van dat laatste heb ik voor mijn jongste alweer spijt. In die paar keer dat hij is geweest liep hij alweer een loopneus, hoestje en keelpijn op.

Alles weer iets normaler

Lekker is dat. Het grote voordeel aan de hele coronacrisis was dat mijn kinderen blaakten van gezondheid. En nu na een paar dagen crèche alweer terug bij af. Direct natuurlijk de schrik of het corona is, maar zo’n kleintje laat je natuurlijk niet zomaar testen. Ik hou hem thuis vanaf nu, totdat we allemaal weer onze werkdagen op kantoor doorbrengen.

Lijnen

Ondertussen ben ik ruim een week aan het diëten. Drie kinderen én drie buiken verder. Ik vond het echt tijd worden om die kilo’s eraf te lijnen. Ben benieuwd of het me gaat lukken, maar ben blij dat ik gewoon alles kan eten. Doel is in ieder geval tien kilo. Vooralsnog heb ik ‘s avonds het meeste last om me te beheersen. Dan loop ik altijd zenuwachtig door de keuken, op zoek naar wat ik stelen uit de snoeppot van de kindjes. Ik haal met opzet voor hen dingen die ik zelf niet lekker vind, zodat ik mezelf kan tegenhouden het in mn mond te stoppen.

‘Mijn lichaam is compleet veranderd’

Wat niemand je vertelt, is dat je lichaam volledig aftakelt zodra je kinderen krijgt. Het zal bij mij ongetwijfeld ook erger zijn, omdat nummer één zich pas op mijn 35e aandiende. Maar na drie kinderen heeft het wel zijn tol geëist. Mijn lichaam is compleet veranderd. Ik heb vaak rugpijn, moet uitkijken dat ik op de juiste manier buk en ik heb lelijke spataderen in mijn benen. Iedere bevalling laat zijn verhaal achter op mijn lichaam, zo zie ik het maar.

Wennen

Deze week zal de eerste week zijn dat er weer échte regelmaat terugkomt in ons leventje. En dat zal best even wennen zijn na ruim drie maanden heel anders leven. Voor de oudste ben ik blij dat hij weer vijf dagen naar school mag, al is het nog maar kort tot de vakantie. Ik merk dat het hem goed doet en mij ook. Maar dat zullen alle moeders denk ik wel beamen. Maandagochtend drink ik in alle rust een kopje cappuccino terwijl ik netjes mijn één punt invul voor de start van mijn Weight Watchers-dag!”

Lees ook
Blog Marjolijn: ‘Mijn ideale relatie zou nu zomaar een LAT-relatie kunnen zijn’

Over Marjolijn

Marjolijn (39) is moeder van Mick, dochter M. en baby W. In 2015 besloot ze haar leven drastisch om te gooien en niet langer te wachten op de prins op het witte paard: ze koos voor het single moederschap. Voor Flaironline.nl blogt ze over haar avonturen als single moeder en de uitdagingen die zich aandienen. In het dagelijks leven is ze fulltime communicatieadviseur en blogt ze voor haar eigen website The Single Mama, voor (aanstaande) mama’s zonder of mét man.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.