Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Bibi Breijman > Column Bibi Breijman: ‘Terwijl hij zich van geen kwaad bewust was, stormde ik woest het bed uit’

Column Bibi Breijman: ‘Terwijl hij zich van geen kwaad bewust was, stormde ik woest het bed uit’

Column Bibi Breijman: ‘Terwijl hij zich van geen kwaad bewust was, stormde ik woest het bed uit’

Bibi Breijman (30) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (2) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven.

Jaloezie

Vandaag moest ik ineens denken aan het confronterende moment waarop ik me realiseerde dat ik echt verliefd was op mijn vriend. Grappig, dat er bij die realisatie altijd iets vreemds aan vooraf moet gaan. Zoals er per ongeluk uitfloepen dat je van iemand houdt, terwijl je daar nog helemaal niet aan toe was. Of jezelf betrappen op onredelijk jaloers gedrag. Jaloezie is eigenlijk een verkeerde manier van zeggen: “Ga nooit bij me weg, want ik vind je zo leuk!” Het is in sommige gevallen ook best aandoenlijk.

“Míjn mama,” snauwt Teddy als een ander kind tegen mij begint te praten. Dan stormt ze van de andere kant van de speeltuin naar ons toe. “Ho ho rustaahg,” zeg ik dan en ik leg haar uit dat dit kind heus liever bij zijn eigen mama is dan bij haar mama. Schattig en onschuldig, want ze is gewoon bang dat ik met dat vreemde kind de speeltuin uitloop, als een soort peuterpuberruil. Maar het jaloerse gedrag zit er dus al wel van nature in.

Jaloezie zit in onze basis en is een emotie, net als blijdschap of verdriet. Nu geloof ik dat de kracht juist zit in elkaar vertrouwen en loslaten. Maar als je net in een relatie stapt, ontkom je gewoon niet aan allerlei onzeker­heden. Vindt hij mij na die ‘ik laat de beste versie van mezelf zien’-periode ook nog leuk? Ben ik de enige met wie hij aan het daten is? Met al die vragen in mijn hoofd was ik dus aan het daten met iemand met een rockster-imago. Lekker dan. Terug naar mijn eigen vreemde jaloerse moment.

Lees ook
Column Bibi Breijman: ‘Maar dat je zo kort bij me bent, gelooft mijn hart nog niet’

Way en ik lagen samen op bed en hij wilde mij een grappig filmpje laten zien op zijn Instagram. Ik was vanuit vorige relaties nooit gewend aan deze openheid, dus op zijn scherm meekijken maakte dat ik op scherp stond. Terwijl hij scrollend het bericht aan het zoeken was, scanden mijn ogen alle namen van wie hij berichtjes had ontvangen. Ik weet uit ervaring dat er via Instagram-accounts vooral berichten van onbekende mensen binnenkomen. Maar ik kon vanaf dat moment niet meer helder nadenken. Mijn hartslag steeg in twee seconden naar 190, toen ik een bericht zag met een meisjesnaam. Een meisje? Ja, het was een meisje, waarschijnlijk véél knapper en aantrekkelijker dan ik; met heel lange benen. Mijn brein sloeg op hol, evenals mijn fantasie.

Inmiddels had Way het filmpje gevonden en liet hij het me zien. Maar ik zat in een andere film. Een romantische horror: Way, hand in hand met een meid uit zijn DM, in slow motion huppelend door een veld met madeliefjes. Voordat ze uit mijn blikveld verdwenen, keken ze nog een keer achterom en staken een middelvinger op. En ze leefden nog lang en gelukkig. De stem van een lachende Way bracht me terug: “Bizar hè, wat honden kunnen tegenwoordig?” Terwijl hij mij, zich van geen kwaad bewust, vroeg wat ik van het filmpje vond, stormde ik woest het bed uit. “Wie was die teef?” schreeuwde mijn Haagse alter ego. Way keek me verbaasd aan. “WIE WÁS DAT?” schreeuwde ik nog harder.

Door zijn blik realiseerde ik me wat ik aan het doen was. Een gevoel van schaamte trok omhoog en ik werd teruggeworpen in de realiteit. Ik was me enorm aan het aanstellen. Heel lief liet hij vervolgens zijn hele inbox zien. Ik kneep mijn ogen dicht en zei dat ik die niet hoefde te zien, omdat ik hem geloofde. Hij begon keihard te lachen, maar ik kon wel door de grond zakken. Ik kroop terug in bed en trok de dekens over mijn hoofd. “Sorry”, mompelde ik nog ergens. Shit, het was officieel, nu wist hij dat ik hem echt leuk vond. Tot de dag van vandaag hebben we er nog lol om. Zo lief, zegt hij dan, toen je zo lekker Haags tegen me begon te lulluh.

Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 43-2021. Deze editie ligt van 27 t/m 2 november in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie Bart Honingh | styling Martine Reurings | visagie Mitzy Malu Mudde