Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Column Bibi Breijman: ‘Naakt vlucht Teddy het pashokje uit en roept: ‘Ik ga naar pappie!’’

Column Bibi Breijman: ‘Naakt vlucht Teddy het pashokje uit en roept: ‘Ik ga naar pappie!’’

Column Bibi Breijman: ‘Naakt vlucht Teddy het pashokje uit en roept: ‘Ik ga naar pappie!’’

Bibi Breijman (30) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (2) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven.

Snappie

We zijn in Den Haag om, voordat Teddy bij mijn ouders gaat logeren, nog even wat leuks te doen. Ik vind het heerlijk om met mijn gezin in de stad te zijn waar ik me comfortabel voel. Helaas is dat comfortabele gevoel nu ver te zoeken, want ik zit in een heet pashokje met veel te veel kleren aan. Ik wacht totdat Way mij komt verlossen.

Vóór het moederschap stond ik op dit soort plekken nog weleens een spannend setje te passen, nu sta ik hier met mijn dochter van twee en ze heeft geen kleren aan. Vijf minuten geleden nog wel, maar ze besloot zichzelf – en de winkel – onder te piesen. Heel handig hoor, dat zindelijk zijn, totdat je de hort op gaat.

Tijdens ons bezoek aan de lunchroom van mijn vriendinnen had ze al twee keer gezegd dat ze moest plassen, maar telkens als ik haar op de wc zette, grapte ze dat ze toch niet moest. Na een paar keer aandringen gaf ik het op en zijn we de stad in gelopen. En ja hoor: na drie minuten was het raak! Helaas in een nette herenzaak met vloerbedekking.

Met het schaamrood op mijn kaken loop ik naar de oude heer achter de toonbank om te vragen om wat toiletpapier. Duidelijk een man zonder kinderen, want zijn blik spreekt boekdelen.  “Heel gênant dit, Ted,” mompel ik terwijl ik de natte kleding van haar lijfje trek. Maar Ted heeft nergens last van, ze staat voor de grote paskamerspiegel tevreden haar blote miniatuurkontje te observeren. Het zit er blijkbaar van nature in om je kont vanuit allerlei hoeken en houdingen te bekijken, in de hoop dat ie bij elke positiewisseling mooier wordt.

“Waar is pappie?”  vraagt ze.  “Die is de stad in, op zoek naar een droge broek. We moeten gewoon even wachten tot hij terugkomt, Ted.”

Met haar tong uit haar mond schudt ze haar heupen heen en weer, als Shin Chan die zijn blote-billen-boogie doet. Net als ze het pashokje wil uitrennen, gaat mijn telefoon. Het is Way, hij is verdwaald. Terwijl ik hem de weg probeer uit te leggen, ziet Ted haar kans schoon: ze is getransformeerd in een krokodil en rolt schaterlachend onder het deurtje van het pashokje door.

Haar bovenarm glipt uit mijn hand. Ze vlucht het hokje uit en roept:  “Ik ga naar pappie!”  Way roept nog wat naar mij, maar ik moet achter Snappie aan. De oude heren in de zaak kijken ongemakkelijk de andere kant op als er een naakt kind voorbijrent, met een rood aangelopen moeder erachter-aan. Ik probeer me te verontschuldigen, maar de heer achter de toonbank ontwijkt mijn blik.

Lees ook
Column Bibi Breijman: ‘Als een non met aluminiumfolie op haar hoofd ren ik de kapper voorbij richting de deur’

Op dat moment stapt Way de winkel binnen, grijpt Snappie en loopt met haar naar het pashokje. Ik pak de wc-rol en kijk wat er te redden valt aan het crèmekleurig tapijt. Uit schuldgevoel pak ik een overhemd uit het uitverkooprek. Met een lelijke blouse en een pleerol onder mijn arm loop ik als een ware campinggast naar de kassa. We vluchten de winkel uit.

In de auto vraagt Ted:  “Mag ik Flappie?” Ze wijst naar de grote weekendtas naast haar. Flappie, haar knuffel, staat op een stapel kleren die ik had ingepakt voor de logeerpartij. Ways tocht door de stad op zoek naar nieuwe kleren was dus onnodig, een wandeling naar de auto had voldaan. We kijken elkaar aan en barsten in lachen uit. “Je kan wel zien wie hier de droge lolbroek aanheeft!”

Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 37-2021. Deze editie ligt van 15 t/m 21 september in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Bart Honigh