Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Bibi Breijman > Bibi Breijman: ‘Dan word ik toch weer onzeker: wat is er mis met mij?’

Bibi Breijman: ‘Dan word ik toch weer onzeker: wat is er mis met mij?’

Bibi Breijman: ‘Dan word ik toch weer onzeker: wat is er mis met mij?’

Bibi Breijman weet als geen ander hoe destructief ons streven naar perfectie kan zijn en opteert voor veel meer oprechtheid. Ze prijkt dan ook als een ongelukkige ‘Miss Perfect’ op de cover van Flair’s jubileumnummer: de 1000e uitgave van ons magazine.

Haatreacties

“Ik kan me steeds beter voor haatreacties afsluiten, maar toch komt die onzekerheid zo nu en dan boven. Laatst postte ik vakantiefoto’s op Instagram. Mijn dochter Teddy had mijn camera gepakt en voor het eerst had ze foto’s van mij gemaakt. Ik vond dat een mooi moment, maar dan is er toch weer iemand die zich in de comments afvraagt waarom ik geen borstvergroting neem. En dan word ik toch weer onzeker: wat is er mis met mij? Die gedachte laat ik snel weer los, want het heeft geen zin om daar mijn energie op te richten. Ik heb dat ondertussen geleerd, maar stel dat je jong bent en minder stevig in je schoenen staat? Wat doet zo’n reactie dan met je?”

Perfectie

“Onze levens zijn meer dan ooit zichtbaar, maar wat we vooral willen laten zien, is dat alles perfect is. We hebben het perfecte lichaam, de perfecte relatie, het perfecte huis, de perfecte baan, kortom: het perfecte leven. Maar als je daar goed over gaat nadenken, is dat natuurlijk onmogelijk. Niemand staat elke dag alleen maar lachend op. Ik ook niet. Ik wil vooral een realistisch beeld laten zien, met leuke en kwetsbare momenten. Ik loop op hakken en in een mooie jurk op een feestje én veeg met een joggingbroek aan en mijn haar in een knot thuis de pindakaas van de muren. Ik wil laten zien dat ik in een fijn huis woon, maar ook dat ik daar hard voor moet werken. Ik laat zien dat sommige dingen lukken en andere dingen mislukken. Het is nooit of of, altijd en en.”

‘Ook ik streef naar perfectie. En ik merk dat het me verdrietig maakt en dat het heel vermoeiend is’

Onzeker

“Wat we ons niet realiseren, is dat vrouwen heel onzeker worden door al die perfecte levens te zien. Steeds meer vrouwen worden depressief of krijgen een burn-out. Het is makkelijk om te zeggen: ‘Dan kijk je toch niet naar al die perfectie?’ Maar beter is het als we het omdraaien, dus als we het leven, ons leven, ongefilterd laten zien. De leuke kant en de moeilijke, kwetsbare kant. Ik vind dat ook belangrijk voor mijn dochter. Ik wil dat ze de kleine dingen waardeert, dat ze dingen niet als vanzelfsprekend beschouwt en dat ze ziet dat je hard moet werken om ver te komen.”

“Nadat deze coverfoto was gemaakt, voelde ik me echt verdrietig, zo diep zit die onzekerheid. Ook ik streef naar perfectie, ik wil goed zijn in mijn werk, een goede moeder en een leuke partner zijn, en ik merk dat dat me niet alleen verdrietig maakt, maar dat het ook heel vermoeiend is.”

Lees ook:
Volgers Bibi Breijman worden instant vrolijk van ‘lachebek’ Teddy: ‘Wat lijkt ze op jou!’

Oprechtheid

“Ik probeer boven de haatmail, die vaak voortkomt uit angst of afgunst, te staan. We hebben de neiging hard te oordelen over elkaar. Naar elkaar te wijzen. Toen bekend werd dat ik een relatie met Willem [zanger Waylon, red.] had, werd er meteen geroepen dat ik een golddigger ben. Toen ik open was over mijn burn-out, schreef iemand: pak lekker een touw en maak er een einde aan. Toen schrok ik daar enorm van, nu maakt het me eigenlijk alleen maar kwaad. Wat voor idiote reactie is dat? Wat denk je dat het met iemand doet als je zoiets plaatst?”

“Ik ben nu bijvoorbeeld open over een eventuele tweede zwangerschap en dat ik dat spannend vind, omdat ik hyperemesis gravidarum, extreme misselijkheid, heb gehad. Ik weet dat daar dan allerlei negatieve reacties op zullen komen, maar laat ik me daardoor weerhouden? Nee. Mijn leven, met alle imperfecties, is het meer dan waard om te laten zien. Oprechtheid moet het in mijn ogen altijd winnen van het streven naar perfectie.”

Het coververhaal met Bibi Breijman lees je in Flair 26-2021 , deze ligt vanaf 30 juni in de winkels.
Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Blabla Breijman ✍? (@bibibreijman)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Blabla Breijman ✍? (@bibibreijman)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Blabla Breijman ✍? (@bibibreijman)

Tekst: Saskia Smith | Beeld: Bart Honingh