Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Bibi Breijman over haar FOMO: ‘Toen zei ik weer net iets te enthousiast ‘Ja, ik wil!’’

Bibi Breijman over haar FOMO: ‘Toen zei ik weer net iets te enthousiast ‘Ja, ik wil!’’

Bibi Breijman over haar FOMO: ‘Toen zei ik weer net iets te enthousiast ‘Ja, ik wil!’’

Bibi Breijman (29) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (2) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven.

FOMO

“Dag leuke lezer! Ik ben nieuw hier, maar jij misschien ook wel, dus dat maakt deze eerste ontmoeting wat minder eng (voor mij in elk geval). Nu is het houden van een monoloog naar iemand die je niet kunt zien over het algemeen wat minder eng dan met mensen praten in het ‘echte’ leven, maar dit, deze Tinder-achtige wijze van mezelf introduceren, voelt voor mij onwennig.

Ik, die een heel uitgebreid verhaal ga houden over dat ik het echt wel waard ben om door te blijven lezen, en jij die me elk moment kan weg ‘swipen’. Tijdens een echte ontmoeting krijg je toch iets meer hoogte van je gesprekspartner. Dit is de eerste keer dat ik een column schrijf en je mag gerust weten dat dit, voor zo’n tof blad en online platform als Flair, voelt alsof ik in m’n nakie in het diepe spring. Maar ja, ik zeg nou eenmaal altijd tegen mezelf dat ik alles wil proberen.

Zo spoelde ik elf jaar geleden aan op een strand in Cherso, sprong ik zonder enige ervaring van een dertig meter hoge skischans en eindigde ik tot mijn eigen verbazing in de top 3 van De nationale IQ test. Ik kon nooit nee zeggen, ook al moest ik hiervoor nog jaren op de blaren zitten en kreeg ik soms geen huurappartement toegewezen, omdat mensen vreesden dat ik het hele huis zou afbreken met zeven Haagse ‘vrienden’.

Misschien is dat de reden waarom ik op alles ‘Ja, ik wil!’ bleef zeggen. Want weer een stap verwijderd van een imago waar ik toch graag vanaf wilde. Dit in combinatie met dat ik té veel dingen leuk vind in het leven. Omdat ik voel dat al deze ‘ja-tjes’ me op leuke plekken brengen, waar nieuwe deuren open kunnen gaan. Plekken die zullen leiden naar een eindbestemming waar je trots op kunt zijn. Een eindbestemming waar je voor de laatste keer ja op kunt zeggen: ja, ik heb alles gezien en hier ben ik echt gelukkig.

Bij mijn generatie speelt natuurlijk ook FOMO mee, de fear of missing out. Maar misschien komen bepaalde dingen nu eenmaal op je pad, omdat er van tevoren toch al is bepaald hoe het pad bewandeld gaat worden. Zo deed ik in 2014 mee aan The voice of Holland en durfde ik daarna nooit meer te zingen. Niet door de blind auditions komen, voelde als falen ten overstaan van heel Nederland.

Maar door mee te doen, stond ik wel in het ‘Talpa-deze-meid-wil-zingen-bestand’. En werd ik drie jaar later gevraagd om de muzikale draad weer op te pakken. Voor een programma waarin een professionele rockster mij weleens even ging leren hoe het wél moest! Toen zei ik weer net iets te enthousiast ‘Ja, ik wil!’.

Ik kwam oog in oog te staan met de vader van mijn toekomstige kind en won met hem het programma. Het kan raar lopen dus, en geen nee kunnen zeggen is soms zo gek nog niet. Daarom geloof ik in goed karma en dat sommige dingen een beetje zijn voorbestemd.”

Lees ook
Bibi Breijman: ‘Dan word ik toch weer onzeker: wat is er mis met mij?’

“Zo schreef ik als vijfjarig meisje elke week een gedichtje voor mijn moeder. 25 jaar later mag ik die oude liefde voortzetten en schrijf ik elke week voor jullie. Over moederschap, partnerschap, hormoonstruggles en nog meer voordelen van vrouw zijn. Ik val met mijn neus in de ambitieuze boter en heb er vreselijk veel zin in! Tot volgende week.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Fotografie: Bart Honingh | Styling: Martine Reurings | Visagie: Mitzy Malu Mudde