Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Een belangrijke boodschap voor alle moeders die de lockdown zát zijn

Een belangrijke boodschap voor alle moeders die de lockdown zát zijn

Een belangrijke boodschap voor alle moeders die de lockdown zát zijn

‘Mogen we gewoon soms even lekker klagen? Even zaniken, zeuren, zeiken? Dat het allemaal maar verdomdes zwaar is en sáái is, na 152 dagen lockdown? Ik vind van wel.

Want het lucht misschien wat op.

Klaar mee

Ik ben moeder van een tweeling van bijna 2 jaar en eerlijk? Je kiest er niet voor om moeder te zijn in een lockdown. In de winter. Niets kunnen, nergens naartoe mogen met je kinderen, je kinderen amper kunnen vermaken omdat werkelijk waar niets mag. We alleen maar thuis zitten. Ik weet mijn god soms niet meer wat ik een hele dag met ze moet doen. We kleien, klimmen en knutselen. We bakken en we spelen eventjes in de speeltuin, voordat het te koud wordt. Maar ja. De dag is momenteel heel erg lang. Januari lijkt 125 dagen te duren en de winter? Die begint nu pas, met wat sneeuw. En een vakantie, even een pauze, even opladen in de warme zon? Geen idee of dat dit jaar nog ‘mag’.

Kijk, er is genoeg om dankbaar voor te zijn, dat weet ik zelf ook wel. Ik heb een fijn huis, een fijne man en hele schattige kinderen. Ze zijn gezond, wij ook, en we maken er het beste van. Af en toe wandel ik met een vriendin, soms breng ik de kinderen even naar mijn ouders. Ik klets met mijn zussen en drink gewoon heel veel koffie. Dat helpt. Maar sóms… Sóms… Ben. Ik. Het. Zat.

KLAAR MET DIE LOCKDOWN.

Who’s with me? 😉

Reminder voor jou

Voor iedereen die het nodig heeft, deelde ik deze week deze post op Instagram:

‘Een reminder voor alle moeders. Je kunt namelijk intens veel van je kind houden en soms óók:

– Tijd in je eentje willen doorbrengen
– Dol zijn op je carrière
– Geïrriteerd zijn of een kort lontje hebben
– Een break nodig hebben van het moederschap
– Je geduld verliezen en kattig reageren op je kind
– Je leven van vóórdat je kinderen had missen

Soms voel ik me schuldig omdat ik denk dat ik een minder lieve, goede of zorgzame moeder ben omdat ik het niet elke dag even leuk vind om moeder te zijn. Maar dat is niet zo. Het hoort er juist bij, bij het echte moederschap. ? Soms stroom je over van liefde, soms tel je de minuten af tot het peuterbedtijd is. En dat is oké. Dat is hoe élke mommy het achter haar knappe Instagramfilter doet. Dus laten we ons allemaal niet meer schuldig voelen als we even wat negatiever denken, we are all supermommies’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tess (@tessaheinhuis)

Kop omhoog

En weet je? Na al dat klagen… Kunnen we weer door. Kop omhoog, een goed glas wijn drinken dit weekend en heel veel kusjes geven aan mijn jongens. En verder dromen we lekker van een zonnig eiland en dat we daar maar alsjeblieft naartoe mogen, ergens in 2021. En dat we het weer over het zomerse biertje Corona hebben, in plaats van over het virus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tess (@tessaheinhuis)

Lees ook
Tessa: ‘Ik kwam 20 kilo aan in mijn zwangerschap en had het daar moeilijk mee’

Foto Tessa: By Mabel Photography