Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Eva Jinek voor het eerst open over nare periode na bevalling: ‘Ik dacht: ik word nooit meer de oude’

Eva Jinek voor het eerst open over nare periode na bevalling: ‘Ik dacht: ik word nooit meer de oude’

Celebs
Eva Jinek voor het eerst open over nare periode na bevalling: ‘Ik dacht: ik word nooit meer de oude’

Dat het vóór haar bevalling even niet zo geweldig met Eva Jinek, was al eerder bekend. In 2018 moest ze eerder met zwangerschapsverlof, omdat ze last had van een hoge bloeddruk. Nu heeft de presentatrice voor het eerst verteld over de periode ná haar bevalling, waarin een roze wolk helaas ver te zoeken was.

Zwangerschapsvergiftiging

De presentatrice werd heel erg ziek na geboorte van zoontje Pax, ze bleek zwangerschapsvergiftiging te hebben. Dat vertelde Eva maandagavond in haar eigen talkshow, waarin Chahinda Ghossein-Doha te gast was om haar heftige verhaal te delen. Zij verloor haar dochtertje tien dagen na de bevalling.

Eva Jinek’s placenta

Chahinda doet daarom nu onderzoek naar placenta’s, waaronder ook die van Eva. Placenta’s blijken veel informatie te bevatten over mogelijke zwangerschapsvergiftiging en de gevolgen daarvan. Ze onderzoekt of het mogelijk is om via de placenta uit te wijzen of vrouwen die zwangerschapsvergiftiging hadden een hogere kans hebben om op latere leeftijd hart- en vaatziekten te krijgen.

‘Ik word nooit meer de oude’

“Uiteindelijk ga je vierhonderd placenta’s onderzoeken, daar zit die van mij bij. Je vroeg me of ik mee wilde doen, niet wetende dat ik later zelf zwangerschapsvergiftiging zou krijgen”, aldus de presentatrice, die er in de talkshow meer over vertelde. Eva beviel uiteindelijk via een keizersnede en kon in de periode daarop niet lopen of haar kind optillen. “Ik voelde me slecht, heel slecht. Ik wist dat ik nog vier maanden had tot mijn werk weer zou beginnen. Ik dacht: ik word nooit meer de oude, ik kan nooit meer op die manier presteren of fysiek die prestatie leveren. Daar voelde ik me heel ongelukkig over.”

Lees ook
Is Eva Jinek in het geheim in het huwelijksbootje gestapt met ‘haar’ Dexter?

Onbegrepen gevoel

Eva gaf ook aan dat ze niet iemand is die zulke dingen snel met anderen deelt. “Wel met mijn familie natuurlijk, maar zelfs dan dacht ik nog van: ik weet niet of iemand anders precies begrijpt hoe ik me voel. Jíj bent degene die de baby heeft gehad en ziek is.” Gelukkig voelde de presentatrice zich langzaam maar zeker weer de oude. “Maar dat duurde even”, aldus Jinek.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee