Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zien: zó ziet de zus van Simon Keizer eruit

Zien: zó ziet de zus van Simon Keizer eruit

Celebs
Zien: zó ziet de zus van Simon Keizer eruit

Simon Keizer, van zangduo Nick & Simon uit Volendam, kennen we natuurlijk allemaal. Maar wie kennen de zanger nou al vanaf zijn geboorte en hebben zijn succes vanaf het begin mogen meemaken? Eén van hen is Simon’s zus Carina.

Volendam

Net zoals haar bekende broertje woont ook Carina nog steeds in hun geboortedorp Volendam. Samen met haar man Johan, met wie ze al twintig jaar samen is, heeft ze twee kinderen: Finn en Saar. In tegenstelling tot haar bekende, zingende broer, werkt Carina als eigenaar van webshop Royaltykids.nl, werkt ze parttime als administratief medewerkster bij een haarcosmeticasite en blogt ze over de reizen met haar gezin op Kidsopreis.nl.

Facebook-post

Toch is haar werk niet het enige verschil met broertje Simon. In een uitgebreide Facebook-post liet Simon in 2015 weten te balen van de trend dat Volendammers hun kinderen tegenwoordig vaker ABN leren in plaats van het Volendamse dialect. Volgens hem behoorde ook zijn zus Carina tot deze groep.

Lees ook
Oelala: Simon Keizer showt ontbloot bovenlijf en maakt indruk op volgers

Volendams dialect

“Er is een trend gaande in Volendam. Namelijk dat ouders hun kinderen in Algemeen Beschaafd Nederlands opvoeden. Opeens. Uit het niets. Het is echt iets van deze generatie ouders. Mijn eigen zus en zwager doen er aan mee. En ik keur het af. Ik vind het zonde. Vroeger werd het raar gevonden. Een Volendammer hoort Volendams te praten, zo vond men. Punt. Vanaf hun vierde gaan de kinderen naar school waar ze ABN wordt geleerd. En zo zijn we allemaal groot geworden”, vertelt Simon.

Trend

Simon liet weten het heel erg te vinden als het Volendamse dialect zou verdwijnen. “Het enge is nu, dat dat bijzondere langzaamaan uit het Volendamse straatbeeld dreigt te verdwijnen. Doodzonde. Ik hoop daarom dat het slechts een trend is. Een kenmerk van een trend is dat die ook weer verdwijnt. Ik hoop dat deze trend eerder verdwijnt dan het Volendamse dialect.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: Instagram, Brunopress

Shoppen is altijd een goed idee