Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zoon van Peter R De Vries reageert op neerschieten van zijn vader

Zoon van Peter R De Vries reageert op neerschieten van zijn vader

Zoon van Peter R De Vries reageert op neerschieten van zijn vader

De zoon van Peter R De Vries, advocaat Royce de Vries, geeft een reactie nadat zijn vader gisteravond is neergeschoten in de Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Hij spreekt zijn dank uit voor de vele steunbetuigingen uit het hele land. 

Zoon Peter R de Vries: “Nachtmerrie”

In een bericht op Twitter zegt hij: ‘Gisteren is onze grootste nachtmerrie werkelijkheid geworden. Wij als familie omringen Peter met liefde en hoop in deze moeilijke fase. Veel is nog onzeker, maar wat vaststaat is dat alle steunbetuigingen uit het hele land nu enorm veel steun bieden.’

De tekst gaat verder onder de post. 

Schietpartij in Amsterdam

Gisteravond kwam het nieuws naar buiten dat er rond 19:30 een schietpartij had plaatsgevonden in Amsterdam. Daarbij zou een man zwaargewond zijn geraakt. Al snel kon Het Parool melden dat het zou gaan om misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Even later kon de politie dit bevestigen.

Brute misdaad

Het schietincident gebeurde rond 19.30 uur in de Lange Leidsedwarsstraat, in de buurt van het Leidseplein bij een parkeergarage. Zo’n honderd meter daarvandaan zit de studio van RTL Boulevard, waar De Vries dinsdagavond aanwezig was. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema kon tijdens een persconferentie van ‘de driehoek’ (burgemeester, leider van de politie en de officier van justitie) vertellen dat Peter R. de Vries vecht voor zijn leven. Ze sprak ook van een ‘brute, laffe’ misdaad. Volgens politiecommissaris Frank Paauw is hij door een schutter van dichtbij neergeschoten.

Lees ook
Twee verdachten vast voor neerschieten Peter R. de Vries

De verdachten

Een 35-jarige Pool uit Maurik (Gelderland) en een 21-jarige man uit Rotterdam zijn verdachten van de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dat heeft de politie Amsterdam gemeld.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: Brunopress