Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Presentator Maxim Hartman voor het eerst open over immens verlies: zoon vorig jaar overleden

Presentator Maxim Hartman voor het eerst open over immens verlies: zoon vorig jaar overleden

Presentator Maxim Hartman voor het eerst open over immens verlies: zoon vorig jaar overleden

Maxim Hartman (57) beleefde vorig jaar de grootste vrees van elke ouder: het verlies van een kind. Daarover hield hij lange tijd zijn mond, tot nu. In Story vertelt de presentator en acteur voor het eerst openhartig over die verschrikkelijke gebeurtenis en hoe hij met de verdrietige situatie omgaat.

Zoon Maxim Hartman overleden

In alle stilte blijkt zich een drama te hebben afgespeeld in het leven van tv-rebel Maxim Hartman. Vorig jaar overleed zijn zoon (33) aan de gevolgen van leukemie. Een ingrijpende gebeurtenis en een onmenselijk verlies. In gesprek met Story blijkt Maxim nuchter als hij praat over de gebeurtenissen van vorig jaar. “Ik kan me heel goed voorstellen dat dat voor andere mensen heel anders is, want het is niet zomaar iets om mee te maken”, vertelt hij.

‘Is dit wel normaal?’

“Maar dat heeft ook gewoon met je eigen karakter te maken of zoiets, dat weet ik eigenlijk ook niet precies. Ik ben er zelf ook weleens verbaasd over. Soms denk je bijna: is dit wel normaal? Eigenlijk zou ik helemaal naar de tyfus moeten zijn. Dat ben ik niet en ik weet ook niet hoe dat komt. Ik heb het toch allemaal van nabij meegemaakt. Toch karakter, denk ik.” Maxim gaat dus op bewonderenswaardige wijze met het verlies om, wat is het in zijn karakter dat dit mogelijk maakt? “Ik ben in elk geval een extreme survivor. Als iets mij schaadt, dan ga ik naar een andere modus. Dat is niet iets waar ik trots op ben, het gaat vanzelf. Een soort geluk bij een ongeluk.”

Privéleven

Over het algemeen is Maxim zo gesloten als een oester over zijn persoonlijke leven. Zo praatte hij bijvoorbeeld niet eerder over het feit dat hij überhaupt ooit vader werd. “Ik werd al op mijn drieëntwintigste vader en ik heb zelfs twee zoons”, vervolgt Maxim. “Mijn andere zoon is gelukkig nog springlevend. Maar ik probeer dat altijd een beetje gescheiden te houden. Ik heb een leven in de publiciteit en word nog weleens beoordeeld en veroordeeld. Ik probeer de mensen om me heen, die daar nooit voor hebben gekozen, daarvoor te vrijwaren.”

Lees ook
Hartverscheurend: radio-dj Jeroen Nieuwenhuize verliest zoontje vlak na geboorte

‘Geen klootzak’

Die veroordelingen komen er ook weleens omdat Maxim het conflict niet schuwt bij interviews en reportages. Als het moet, beledigt hij bekende collega’s waar ze bij staan. Geniet hij daarvan? “Nee, het is niet zo dat ik op zoek ben naar conflicten, maar ik ga ook de confrontatie niet uit de weg en ik ben best wel direct. Als daar een reactie op komt ga ik ook niet direct terug in mijn schulp, dus misschien kom ik daardoor soms anders over dan ik echt ben. Maar het zijn vaak mensen van buiten of mensen die snel oordelen die denken dat ik conflict-zoekend ben. Mensen die me kennen weten wel dat ik echt geen klootzak ben.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxim Hartman (@maximhartman)

Bron: STORY | Beeld: BrunoPress