Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zoon Bibian Mentel in tranen in hartverscheurende nieuwe docu: ‘Mama verliezen is mijn grootste angst’

Zoon Bibian Mentel in tranen in hartverscheurende nieuwe docu: ‘Mama verliezen is mijn grootste angst’

Celebs
Zoon Bibian Mentel in tranen in hartverscheurende nieuwe docu: ‘Mama verliezen is mijn grootste angst’

Het verhaal van Bibian Mentel (47) is op zijn zachtst gezegd schrijnend te noemen. De snowboardster kreeg maar liefst veertien keer de diagnose kanker en zit momenteel vermoedelijk in de laatste fase van haar leven. Als ode aan de paralympisch kampioene werd ze een jaar lang gevolgd voor een emotionele documentaire. Het resultaat is vanaf vandaag op Videoland te zien.

Documentaire Bibian Mentel

Bibian is vaak te zien met een grote lach op haar gezicht, maar in de documentaire Bibian Mentel: Leef laat de brunette ook het verdriet zien waar zij en haar naasten te maken hebben. Zo komen ook haar geliefde Edwin Spee en haar zoon veelvuldig in beeld om te vertellen over de situatie. “Dat is mijn grootste angst, om mama te verliezen”, aldus Julian in tranen. “Ze betekent heel veel voor me en ik zou echt niet weten wat ik zonder haar zou moeten.”

Niet in het ziekenhuis sterven

De documentaire is gemaakt als een soort ode voor als Bibian er niet meer zou zijn. Toch zit er in de korte film ook een scène waarin gepraat wordt over de dood en de snowboardster aangeeft niét in het ziekenhuis te willen sterven. Wanneer Arie Boomsma voor RTL Boulevard aan haar vraagt wat ze wél zou willen, blijkt Bibian het duidelijk voor ogen te hebben. “Met mijn gezin om me heen, dat kan natuurlijk in het ziekenhuis ook, maar dat is toch een steriele omgeving.”

Achter de voordeur

Bibian heeft de afgelopen 21 jaar heel veel op haar bordje gekregen. En hoewel ze eigenlijk altijd straalt, is er natuurlijk ook veel verdriet. “Ik denk dat iedereen me inmiddels een beetje kent als die goedlachse Bibian die alles weglacht, maar er zit natuurlijk ook een andere kant aan het verhaal. Die zit vaak achter de voordeur. Als iedereen weg is, als de deuren en gordijnen dicht zijn, dan vinden wij elkaar”, aldus Bibian die hiermee doelt op zichzelf en man Edwin.

Grens aan verdriet

Ook bij de altijd vrolijke Bibian vallen er genoeg tranen. Maar, zo vertelde ze in Jinek, er zit wel een grens aan. “Ik heb van mijn moeder geleerd: ik wil dat er een grens zit aan mijn verdriet. Ik wil niet verdrinken in mijn eigen verdriet. Dat hebben we altijd toegepast. We zeggen: nu even huilen, dan huilen we een uur achter elkaar. En daarna is het hup, klaar nu.”

Lees ook
Eva Jinek kan tranen niet bedwingen tijdens interview met Bibian Mentel

Mooie herinneringen

Volgens Bibian kunnen juist ook dit soort momenten inspirerend zijn voor anderen die hetzelfde meemaken. Zelf haalt Bibian hier namelijk ook kracht uit en blijf ze strijden voor een toekomst. “Ik vind het leven veel te leuk. Ik wil nog zo graag. Ik geniet van elk moment, elke dans die ik met Edwin doe, of met de kinderen. Ik wil nog zoveel meer mooie herinneringen maken.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl | Beeld: Brunopress, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee