Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zimra Geurts (29) ernstig ziek door borstimplantaten: model deelt verhaal en heftige foto’s

Zimra Geurts (29) ernstig ziek door borstimplantaten: model deelt verhaal en heftige foto’s

Celebs
Zimra Geurts (29) ernstig ziek door borstimplantaten: model deelt verhaal en heftige foto’s

Model Zimra Geurts, bij het grote publiek bekend door haar deelname aan ‘Expeditie Robinson’ in 2013, heeft door haar borstimplantaten het ASIA-syndroom (een auto-immuunziekte) opgelopen. Het model en de presentatrice is ernstig ziek geweest en deelt donderdag, middenin borstkankermaand, haar verhaal met haar volgers op Instagram.

Schokkend verhaal

Geurts had 3,5 jaar geleden vermoeidheidsklachten en kreeg aanvankelijk te horen dat zij leed aan een burn-out. Haar gezondheid ging echter steeds verder achteruit. Zo kampte ze met uitvalsverschijnselen en aanvallen. Geurts lag negen maanden in bed en had intensieve thuiszorg nodig, valt er te lezen bij een fotogalerij. Hierin is Zimra onder meer te zien in en rolstoel, in een ziekenhuisbed en achter een rollator.

ASIA-syndroom

Zimra’s zwager bracht haar in contact met een plastisch chirurg, die de diagnose ASIA-syndroom stelde. Haar implantaten zijn vervolgens met spoed verwijderd. Haar herstel verloopt langzaam, maar haar gezondheid gaat sindsdien in kleine stappen vooruit. Het is nog niet zeker of Geurts volledig kan herstellen.

Veiling voor het goede doel

Ze zal haar verwijderde borstimplantaten veilen om de opbrengst te schenken aan de stichting Women for Women.

Lees ook
Flair’s Vijf in borstkankermaand: 5x het beste voor je borsten, van briljant breast lift tape tot fijne verzorging

Playmate van het jaar

De 29-jarige Geurts werd in 2011 uitgeroepen tot Playmate of the Year en was onder meer in 2013 in het programma Expeditie Robinson te zien en deed in datzelfde jaar mee aan Sterren dansen op het ijs.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De afgelopen jaren is Zimra ernstig ziek geweest. Dit begon met een diagnose ‘burnout’ maar na ernstige achteruitgang werd al snel duidelijk dat er meer aan de hand was. Na een hele lange weg zijn we er eindelijk achter gekomen dat Zimra ernstig ziek bleek door haar borstimplantaten, het ASIA-syndroom. Haar implantaten zijn toen met spoed verwijderd en sindsdien is zij revaliderend en gaat in hele kleine stappen vooruit. Zij kiest ervoor om dit nu te delen, omdat zij hoopt dat er zo meer aandacht komt voor dit ziektebeeld en hier ook andere vrouwen mee te helpen. Zimra is er zeer ernstig ziek van geworden, zij heeft 9 maanden in bed gelegen en intensieve zorg nodig gehad. Wij hebben met de hulp van @tegendraads.eindhoven de website www.zimraasia.nl gebouwd (link in bio). Hier lees je het volledige verhaal van de tijd die Zimra de afgelopen jaren achter de rug heeft en vind je meer informatie over het ASIA-syndroom. De borstimplantaten waar Zimra zo ziek van is geworden worden hier ook geveild voor het goede doel @womenforwomen 💞 Zimra hoopt dat het ASIA-syndroom en de negatieve effecten van plastische chirurgie hierdoor beter onder de aandacht komen, mocht je dit bericht willen delen of mensen willen taggen, heel graag 🙂❤ Website gebouwd door @tim_vanmol @woutdewit

Een bericht gedeeld door Zimra Geurts (@zimrageurtsss) op

Zimra deelde voor haar openhartige post van vandaag eind januari 2018 voor het laatst iets op Instagram, toen er nog niets aan de hand leek:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#Repost @zimbralingerie (@get_repost) ・・・ Aan onze lieve klanten; Wij willen jullie graag even op de hoogte brengen van onze huidige situatie, zodat jullie weten wat er bij ons achter de schermen speelt. Na een geweldige lancering van onze allereerste set heeft Zimra enige tijd later helaas een tegenslag in haar gezondheid gehad. Zij is in een terugval van haar burn-out belandt en zal de komende tijd gas terug moeten nemen. Wij zijn het er als team over eens dat iedereen bij ons onmisbaar is en dat geldt natuurlijk helemaal voor Zimra zelf. Wij hebben dan ook besloten om zonder Zimra voorlopig even een halt toe te roepen en gunnen haar alle ruimte & rust om goed te herstellen. De shop en de verkoop van de huidige set gaan gewoon door. Wanneer het wat beter gaat met Zimra, zal ze weer na gaan denken over een nieuwe lingerie set. Pas dan breiden wij de collectie verder uit en ook de bevoorrading van onze huidige set wordt dan eventueel opnieuw aangevuld. De maten die nu nog op voorraad zijn kunnen gewoon nog online bij ons worden besteld op www.zimbralingerie.nl dus mocht jouw maat daar nog tussen zitten, dan is deze nog verkrijgbaar. ☺ Zodra er weer beweging komt in onze collectie, brengen wij jullie hier natuurlijk direct van op de hoogte! We willen jullie alvast bedanken voor jullie begrip & geduld. ❤😗

Een bericht gedeeld door Zimra Geurts (@zimrageurtsss) op

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee