Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Door borstimplantaten ernstig zieke Zimra Geurts: ‘Ik praat al zeven weken via pen en papier’

Door borstimplantaten ernstig zieke Zimra Geurts: ‘Ik praat al zeven weken via pen en papier’

Celebs
Door borstimplantaten ernstig zieke Zimra Geurts: ‘Ik praat al zeven weken via pen en papier’

Model Zimra Geurts, bij het grote publiek bekend door haar deelname aan ‘Expeditie Robinson’ in 2013, maakte in oktober bekend ernstig ziek te zijn. Door haar siliconen borstimplantaten, waardoor het ASIA-syndroom (een auto-immuunziekte) heeft opgelopen. Dinsdag geeft het Playboymodel een verdrietige update: inmiddels kan ze al zeven weken niet meer praten.

Stembanden aangetast

Zimra heeft de afgelopen maanden veel last gehad van maagzuurklachten. Daardoor werkt haar slokdarm niet meer goed en zijn haar stembanden aangetast. “Ik praat al zeven weken via pen en papier,’ schrijft ze op Instagram. Ik krijg daar nu logopedie voor en medicatie voor de maagzuur.” Helaas heeft ze er ’s nachts nog wel veel last van en vraagt ze haar volgers om tips.

Minder goed eten

De klachten komen waarschijnlijk door vermoeidheid in de winter. Op minder goede dagen lukt het haar niet om een verse, gezonde maaltijd te bereiden en eet ze minder goed dan ze zou willen. Haar lichaam reageert daar sterk op. “Waarvoor ik in principe dankbaar ben, want hierdoor moet ik altijd heel gezond leven en dat is een cadeautje.”

Burn-out

De klachten ontstonden bijna vier jaar geleden. Zimra kreeg aanvankelijk te horen dat zij leed aan een burn-out, maar haar gezondheid ging echter steeds verder achteruit. Zo kampte ze met uitvalsverschijnselen en aanvallen. Geurts lag negen maanden in bed en had intensieve thuiszorg nodig, biechtte ze in oktober op. In een fotogalerij was Zimra onder meer te zien in een rolstoel, een ziekenhuisbed en achter een rollator. Haar gezondheid bleef achteruit gaan totdat Zimra niets meer zelf kon. “Zelf kauwen kostte haar te veel energie”, staat op de website waarop Zimra haar verhaal doet. “Ze voelde zich als een pop die onderhouden moest blijven worden.”

ASIA-syndroom door borstimplantaten

Plastisch chirurg Gijs van Selms vermoedde dat Zimra’s borstimplantaten, die ze acht jaar geleden liet plaatsen, de boosdoeners zouden kunnen zijn en onderzocht haar. “In die periode was er in ons vakgebied al toenemende aandacht voor het ASIA-syndroom, een geheel nieuw ziektebeeld dat mij al verschillende malen had verbaasd door patiënten die dit in geringe vorm hadden opgelopen door die geruwde siliconen protheses’, aldus Van Selms. Hoewel het onderzoek naar Zimra’s implantaten “niet veel bijzonders” opleverde, werd besloten de siliconen te verwijderen. Sinds de implantaten vorig jaar januari zijn verwijderd, gaat Zimra met kleine stapjes vooruit. Of ze volledig zal herstellen “is nog maar de vraag”.

Lees ook
Zimra Geurts (29) ernstig ziek door borstimplantaten: model deelt verhaal en heftige foto’s

Playmate van het jaar

De 29-jarige Geurts werd in 2011 uitgeroepen tot Playmate of the Year en was onder meer in 2013 in het programma Expeditie Robinson te zien en deed in datzelfde jaar mee aan Sterren dansen op het ijs.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zimra Geurts (@zimrageurtsss)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zimra Geurts (@zimrageurtsss)

Bron: STORY | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee