Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zien: zó ziet stijlicoon Jane Birkin er nu uit!

Zien: zó ziet stijlicoon Jane Birkin er nu uit!

Zien: zó ziet stijlicoon Jane Birkin er nu uit!

Beroemd, befaamd en de hemel in geprezen om haar kledingsmaak: Jane Birkin is een levende legende. De 69-jarige Engelse staat in ons geheugen gegriefd als de immer stijlvolle brunette met pony, op wiens kledingstijl we altijd terug kunnen vallen wanneer we inspiratieloos voor onze kast staan. Maar hoe ziet Jane er nu eigenlijk uit?

Serge Gainsbourg
Even een kort geschiedenislesje: Jane Birkin werd geboren in 1946 in Marylebone, Londen. Ze was model, zangeres en actrice, die eind jaren ’60 naar Frankrijk verhuisde. Daarnaast is ze erg bekend geworden door haar relatie met de Franse zanger Serge Gainsbourg, die ze in 1968 ontmoette in Frankrijk. Hun romantische nummer Je t’aime… moi non plus werd wereldberoemd, en is nog altijd een toonaangevend liefdesnummer. Haar eigen platen werden voornamelijk in Frankrijk heel goed verkocht.

Birkin bag
De acteercarrière van Birkin is ook niet mis. Zo speelde de brunette in films als Kung Fu Master en Don Juan 73. Daarnaast werd er een documentaire aan Jane Birkin gewijdJane B. par Agnès V genaamd. En dat is nog niet alles, want modehuis Hermès ontwierp in 1984 een handtas die vernoemd werd naar het Franse stijlicoon. Die Birkin bag is een tas die anno 2016 nog altijd een ontzettend gewild exemplaar is.

Paris Fashion Week
Door deze indrukwekkende carrière en het feit dat er nog altijd veel beeldmateriaal van de jonge Jane Birkin gebruikt wordt, zou je haast vergeten dat de dame momenteel al 68 jaar is. Ze heeft drie dochters – die niet alleen haar looks maar ook haar gevoel voor stijl geërfd hebben – en verscheen tijdens Paris Fashion Week bij de eerste Anthony Vaccarello show voor Saint Laurent. En daar hebben wij uiteraard foto’s van!

Zó ziet Jane Birkin er anno 2016 uit. En mogen we even een momentje voor haar dochters? En voor haar stijl, die nog altijd on point en jaloersmakend goed is?

Bron: Vogue, Instagram

Lees ook: