Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zanger Nick Schilder kampte met een burn-out: ‘Ik was een gevaar voor mezelf’

Zanger Nick Schilder kampte met een burn-out: ‘Ik was een gevaar voor mezelf’

Zanger Nick Schilder kampte met een burn-out: ‘Ik was een gevaar voor mezelf’

Zanger Nick Schilder wil altijd alles uit het leven halen. Maar naar eigen zeggen wil hij soms nét iets te veel doen. Uiteindelijk leidde zijn drang naar uitdagingen en mogelijkheden tot een burn-out enkele jaren geleden. Hierover vertelt Nick openhartig in het programma Lago di Beau

Burn-out Nick Schilder

Zondagavond was de eerste aflevering van Lago di Beau te zien. Naast Miljuschka Witzenhausen, was ook de Volendamse zanger Nick Schilder te gast bij Beau. Nick is een echte alleskunner: hij zingt, schrijft muziek, presenteert en daarnaast is hij ook vader en echtgenoot (van onze columniste Kirsten Schilder). Nick is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. “Het is een vloek en een zegen. Als ik iets interessant vind ga ik all the way. Ik kan dingen niet half doen en vind alles interessant en daar kan ik mezelf nog weleens in verliezen”, zegt Nick hierover.

“Maar als je alles goed wilt doen en dan ook nog een goede vader en goede man wilt zijn, dan is het te veel. Ik heb meerdere levens nodig om te doen wat ik wil doen.” Uiteindelijk werd het hem te veel. “Toen kwam ons nieuwe album uit, kwam een nieuw seizoen van The Voice, we hadden net ons kindje gekregen en die huilde veel ‘s nachts en dat jaar deden we 250 jaar optredens.” Dit leidde in september 2012 tot een burn-out bij de zanger.

Lees ook
Miljuschka Witzenhausen openhartig over haar leven: ‘Een slachtoffer, dat is precies wat ik niet wil zijn’

Rust nemen

Uiteindelijk werd de zanger verzocht om een maand rust te nemen en met een coach te gaan praten. “Ik was er nog wel op tijd bij. Maar ik was een gevaar voor mezelf soms, omdat ik in mijn enthousiasme en dadendrang geen kansen wilden laten liggen. Dat was een moment voor mezelf waarop ik met mijzelf aan de slag moest gaan en mezelf moest confronteren met het feit dat er dingen zijn in mijn denken en handelen die ik moest veranderen”, legt Nick uit aan Beau.

Nick vond het leuk om aan de opnames van Lago di Beau mee te werken, laat hij weten op Instagram. De zanger bewonderde Beau van Erven Dorens om zijn vaardigheden als gastheer. Ook vond hij het een mooie ervaring om mee te maken samen met Miljuschka.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nick Schilder (@nickschilder)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: BrunoPress