Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Yvonne Coldeweijer woest om appjes over slachtoffer Marco Borsato: ‘Wat een walgelijke mensen’

Yvonne Coldeweijer woest om appjes over slachtoffer Marco Borsato: ‘Wat een walgelijke mensen’

Yvonne Coldeweijer woest om appjes over slachtoffer Marco Borsato: ‘Wat een walgelijke mensen’

Niemand raakt er over uitgepraat: de aangifte tegen Marco Borsato. Shownieuws kwam al in opspraak, omdat Anouk Smulders aan het victim blamen was tijdens een uitzending. Nu ligt haar man, Story-paparazzo Edwin Smulders, onder vuur vanwege appjes die het slachtoffer zwart zouden maken. Roddeltante Yvonne Coldeweijer is woest.

Aangifte Marco Borsato

Anouk Smulders kreeg veel kritiek naar aanleiding van haar mening over de aangifte tegen Marco Borsato. Anouk vond het frappant dat het slachtoffer pas na al die jaren in actie is gekomen. Hiermee maakte de presentatrice zich schuldig aan victim blaming, vonden veel kijkers. Kritische kijkers spraken ook van vriendjespolitiek, aangezien Anouk goed bevriend is met de Borsato’s. Anouk heeft tot op heden haar excuses niet aangeboden voor haar uitspraken.

Naast Anouk is ook haar man, Edwin Smulders, de mist in gegaan. In een privé WhatsApp-gesprek met Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker deelt Edwin diverse appjes. In deze appjes wordt het slachtoffer van seksueel misbruik in diskrediet gebracht en wordt er negatief gesproken over haar motieven voor de aangifte. Edwin deelt dat de aangifte een wraakactie zou zijn waar verliefdheid, jaloezie en financieel gewin een grote rol spelen. De appjes kwamen bij juicekanaal Reality FBI terecht, die de berichten openbaar maakte. De advocaat van het slachtoffer liet vandaag weten dat het slachtoffer helemaal niet uit is op een schadevergoeding.

Lees ook
Een tijdlijn van alle affaires en beschuldigingen rondom Marco Borsato: dit is wat we tot nu toe weten

Victim blaming

Dit soort victim blaming en de schuld neerleggen bij het slachtoffer kan erg schadelijk zijn voor de slachtoffers zelf, maar ook voor andere slachtoffers die te maken hebben gehad met (seksueel) misbruik. Roddelkoningin Yvonne Coldeweijer, die het slachtoffer persoonlijk kent, is daarom woest over de appjes. “SCHAAM JE HEEL ERG DIEP! Wat jullie doen wordt door psychologen ‘second rape’ genoemd en kan soms als nog schadelijker worden ervaren als het fysieke misbruik zelf”, zegt ze op Instagram.

“Ook demotiveert het andere meiden om voor zichzelf op te komen, omdat je bang bent dat niemand je gelooft. Ik vind dit getuigen van buitengewone kwaadaardige intenties (…) Als je je twijfels hebt, dan wacht je rustig de feiten af. We doen hier niet aan victim blaming”, laat Yvonne Coldeweijer weten. “Wat een stelletje nare, verschrikkelijke, walgelijke mensen…”, sluit Yvonne haar preek af over Anouk en Edwin.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Mediacourant | Beeld: BrunoPress