Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Kijkers ergeren zich kapot aan Yvon Jaspers in ‘Pauw’: ‘Je moet je schamen’

Kijkers ergeren zich kapot aan Yvon Jaspers in ‘Pauw’: ‘Je moet je schamen’

Kijkers ergeren zich kapot aan Yvon Jaspers in ‘Pauw’: ‘Je moet je schamen’

Gisteravond ging een gloednieuw seizoen van de late night-talkshow ‘Pauw’ van start op NPO1. Onder anderen ‘Boer Zoekt Vrouw’-presentatrice Yvon Jaspers schoof aan, om te praten over het onderzoek dat werd ingesteld naar haar bijverdiensten – ze werd gisteren vrijgesproken van belangenverstrengeling. Haar (emotionele) optreden viel echter niet in goede aarde bij de kijkers.

Niet zo bon, Yvon…

Sterker nog: het Pauw-publiek ergerde zich groen en geel aan de ‘zeurende’ Yvon, die in het programma vertelde zich de afgelopen maanden vreselijk alleen en “in een soort oorlogsgebied” te hebben gevoeld. Ook zei ze alleen maar gehuild te hebben – “Ik kan nu weer janken” – en dat ze zich door de KRO-NCRV niet voldoende gesteund voelde. Yvon deed haar verhaal vrij expressief en met een flinke dosis drama.

Pijnlijk

Was het alleen dit verhaal geweest in Pauw, goed, dan was er misschien minder boos gereageerd door tv-kijkend Nederland. Maar dat was niet het geval. Na het item van Yvon was het de beurt aan Wim en Hans Faber, de vader en oom van de in 2017 vermoorde Anne Faber. Hans schreef een boek over de intense zoektocht naar Anne na haar verdwijning en de nasleep ervan – vader Wim schreef het nawoord. Dat Yvon haar ‘intense verdriet’ op die manier moest delen, terwijl de familie Faber zich daarna groot probeerde te houden in de uitzending, schoot veel kijkers in het verkeerde keelgat.

Een greep uit de reacties:

 

Bekijk het fragment:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Televizier, ANP | Beeld: Still