Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Yolanthe openhartig over breuk met Wesley: ‘Ik lag letterlijk op de grond van verdriet’

Yolanthe openhartig over breuk met Wesley: ‘Ik lag letterlijk op de grond van verdriet’

Yolanthe openhartig over breuk met Wesley: ‘Ik lag letterlijk op de grond van verdriet’

Yolanthe laat zo nu en dan we wat los over haar scheiding van Wesley Sneijder, maar haar echte gevoelens hield ze voornamelijk voor zichzelf. In een nieuw dubbelinterview in LINDA., waarin zij en Amerika-correspondent Michiel Vos met elkaar in gesprek gaan, spreekt Yolanthe voor het eerst heel openhartig over hun liefde, hun breuk, haar verdriet en haar nieuwe leven als alleenstaande moeder.

Sterk team

Yolanthe was elf jaar lang met de voetballer. Ze trouwden en werden in 2015 ouders van zoontje Xess Xava. Jarenlang stond alles in het teken van de carrière van Wesley en schoof Yolanthe haar dromen en wensen aan de kant. “Samen vormden we een sterk team, Wes is me daar altijd dankbaar voor geweest.” In de periode dat Yolanthe met Wesley was kreeg ze een kans om een rol te spelen, de hoofdrol zelfs, in een Amerikaanse serie. Maar helaas, dat kon niet. “Dat ging er bij Wes niet in, en ik begreep dat meteen.”

‘Het moest zo zijn’

“Als ik dat wel had gedaan, was Xess er niet geweest”, gaat ze verder. “En mijn zoontje is het beste dat me ooit is overkomen. Dus het moest zo zijn, en ik geloof dat mijn tijd nog wel komt.” Als een opoffering voelt het echter niet voor Yolanthe. “Ik dacht echt dat wat wij hadden voor het leven zou zijn. Dus dan opereer je als een team.”

Wesley was een fulltime baan

In de tussentijd had Yolanthe het overigens wel heel erg druk, want haar taak om Wesley gefocust te houden, was een pittige. “Voetballers hebben een beperkt aantal topjaren.” […] “Wesley was een ontzettend goede voetballer, maar moest wel op het pad van het topsportleven worden gehouden. Eigenlijk was dat voor mij ook een fulltime job.”

Gebroken hart

In 2019 barstte de bom tussen Wes en Yo, iets waar het hele land van ondersteboven was. De twee gingen uit elkaar, mede vanwege Wesley’s losbandige levensstijl en ontrouw, iets dat hij vrijwel meteen – zij het met weinig woorden – opbiechtte. Nu vertelt Yolanthe: “Het kón gewoon niet meer. Mijn hart is echt gebroken. Nu pas besef ik hoe gevaarlijk het eigenlijk is om jezelf volledig aan een ander te geven”, aldus Yolanthe.

Lees ook
Scoort Wesley na wangedrag tóch zijn ultieme (life)goal? ‘Hij en Yolanthe zijn weer aan het daten’

Ergste pijn ooit

“Nadat Wesley en ik uit elkaar gingen, lag ik letterlijk op de grond van verdriet”, vertelt ze openhartig. “En dan moest ik in de bladen lezen dat het aan míj lag, of dat het mij alleen maar om geld ging. Nooit eerder heb ik zo’n pijn ervaren. Ik lag onderuit, en toen kreeg ik ook nog ten onrechte trappen na.” Toch heeft ze er ondanks deze heftige reacties nooit aan gedacht om social media voorgoed vaarwel te zeggen. “Omdat ik dankzij sociale media een eigen stem kreeg. Tot die tijd werd er een beeld van mij gecreëerd door de bladen. Een Yolanthe die heel ver van mij af stond. En ik kon niets terugzeggen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: STORY, Superguide | Beeld: ANP