Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Yolanthe voelde grond wegzakken na scheiding Wesley: ‘Je wilt vasthouden aan iets wat er niet meer is’

Yolanthe voelde grond wegzakken na scheiding Wesley: ‘Je wilt vasthouden aan iets wat er niet meer is’

Yolanthe voelde grond wegzakken na scheiding Wesley: ‘Je wilt vasthouden aan iets wat er niet meer is’

Het geluk lacht Yolanthe Cabau (35) inmiddels weer toe na een loodzware periode. In 2019 kondigden zij en Wesley Sneijder (36) hun scheiding aan, waarna het leven van de brunette volledig op z’n kop kwam te staan. Onlangs deed ze al een boekje open over de breuk en haar grote verdriet, en nu vertelt ze openhartig wat alle veranderingen met haar hebben gedaan.

Grond onder voeten weggezakt

Sinds haar scheiding van Wesley gaat Yolanthe door het leven als alleenstaande moeder van hun zoon Xess Xava (5). Met het jochie bouwde de voormalig voetbalvrouw een nieuw bestaan op in Los Angeles, wat soms best even eng was. “Wij mensen houden niet heel erg van verandering”, aldus de actrice in gesprek met RTL Boulevard. “Dus je veilige haventje is dan je gezin, partner, waar je woont, waar je werkt, je regelmaat: dat is eigenlijk je houvast. Als dat in één keer verandert zonder dat je het aan ziet komen of er gebeurt iets heel heftigs, heb je het gevoel alsof de grond onder je wegzakt.” De actrice biecht op: “Dat had ik.”

Moeilijk proces

Yolanthe moest helemaal niet denken aan al die veranderingen in haar leven, waardoor ze ertegen begon te vechten. “Je wilt vasthouden aan iets wat er niet meer is”, legt ze uit. “Dat is heel moeilijk, dat loslaten. En accepteren dat die verandering er is, is een heel moeilijk proces.”

Nieuwe deuren open

Inmiddels ziet Yolanthe ook de positieve kant ervan in en beseft ze dat er ook nieuwe deuren opengaan. Het kan alleen best een uitdaging zijn om die te ontdekken. “In die verandering moet je dat zien te vinden en dat is heel lastig.”

Meditatie

Door middel van meditatie heeft Yolanthe uiteindelijk haar antwoorden kunnen vinden en is ze in verbinding komen te staan met haar hogere zelf. “Eerst dacht ik altijd: allemaal zweverig en zo. Maar het is echt waar, ik heb het zelf ervaren.” Gelukkig staat haar zoontje altijd aan haar zijde en maakt de kleine Xess zijn moeder elke dag aan het lachen. “Hij is zo leuk. Het blijft elke dag leuker worden. Hij is zo gek als een deur, op een positieve manier.”

Lees ook
Yolanthe openhartig over breuk met Wesley: ‘Ik lag letterlijk op de grond van verdriet’

Gebroken hart

In 2019 barstte de bom tussen Wes en Yo, iets waar het hele land van ondersteboven was. De twee gingen uit elkaar, mede vanwege Wesley’s losbandige levensstijl en ontrouwiets dat hij vrijwel meteen – zij het met weinig woorden – opbiechtte. Onlangs vertelde Yolanthe: “Het kón gewoon niet meer. Mijn hart is echt gebroken. Nu pas besef ik hoe gevaarlijk het eigenlijk is om jezelf volledig aan een ander te geven”, aldus Yolanthe. “Nadat Wesley en ik uit elkaar gingen, lag ik letterlijk op de grond van verdriet.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl | Beeld: Brunopress, Instagram