Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > WOW: Zoveel kost de ‘Happy birthday’-jurk van Marilyn Monroe

WOW: Zoveel kost de ‘Happy birthday’-jurk van Marilyn Monroe

WOW: Zoveel kost de ‘Happy birthday’-jurk van Marilyn Monroe

Marilyn Monroe stond vierenvijftig jaar geleden niet enkel bekend als sekssymbool, maar ook om haar geweldige gevoel voor mode. Veel van haar iconische outfits worden nog steeds netjes bewaard en anderen worden dan weer tentoongesteld voor het publiek. Zo ook een van de beroemdste stukken uit haar garderobe die gisteren voor een schamele 4,8 miljoen dollar geveild werd.

De strakke huidskleurige jurk van Marilyn Monroe is gisteren in het veilingshuis van Julien’s Auctions verkocht voor 4,8 miljoen dollar, het dubbele van wat men verwacht had. De jurk werd in 1999 al eens eerder geveild en bracht toen ‘slechts’ 1,26 miljoen dollar op. De nieuwe eigenaar is het Amerikaanse Ripley’s Believe It or Not’-museum in Florida dat bekend staat om zijn verrassende curiositeiten.

Marilyn Monroe droeg de jurk op 19 mei 1962 tijdens een gala van de Democraten in Madison Square Garden in New York. Hier wenste ze president John F. Kennedy voor 15.000 toeschouwers een gelukkige verjaardag met de iconische woorden ‘Happy Birthday Mr. President‘ die decennia’s later nog steeds in de mensen hun geheugen gegrift staan. De huidskleurige jurk was met parels bezet en was zo nauw dat de actrice in de jurk genaaid moest worden.

Wat de jurk net dat tikkeltje specialer maakt is het feit dat ze deze droeg op een van haar laatste publieke verschijningen. Marilyn Monroe stierf namelijk enkele maanden later op 36-jarige leeftijd.

 

Copyright: Hollandse Hoogte

Copyright: Hollandse Hoogte

Lees ook: