Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Wow! Scheren straks Ali B en Frank van der Lende straks hun lange haren af?

Wow! Scheren straks Ali B en Frank van der Lende straks hun lange haren af?

Wow! Scheren straks Ali B en Frank van der Lende straks hun lange haren af?

3FM-dj Frank van der Lende en Ali B hebben vanochtend in de uitzending laten weten dat ze dat zouden willen doen in het kader van Serious Request, mits ze er een exorbitant bedrag voor krijgen.

Voor de uitdaging zouden de mannen graag 2,2 miljoen euro willen inzamelen. “Als dat het oplevert, zou ik alles doen,” zei Frank van der Lende daarover. Ali B sloot zich bij dat statement aan.

@domien en @frank3fm zijn opgesloten door @hardwell! Hebben jullie er een beetje zin in? 🎉 #SR16 #3FM

A photo posted by NPO 3FM (@npo3fm) on

Sinds gisteravond zitten Frank van der Lende en Domien Verschuuren in het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. De dj’s zullen daar tot 24 december blijven en live radio maken. In ruil voor betaling kunnen mensen verzoeknummers aanvragen. De mannen mogen geen vast voedsel eten en zullen een week lang leven op groente- en fruitsappen.

copyright: Instagram @seriousrequest3FM

Slaapgasten

Het is inmiddels de dertiende keer dat 3FM deze inzameling houdt. Frank van der Lende doet voor de derde keer mee, voor Domien Verschuuren de eerste keer. Hij was vorig jaar wel 24 uur lang sidekick van de dj’s. Ali B kwam de eerste avond al langs, als één van de slaapgasten. Andere slaapgasten dit jaar zijn Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Humberto Tan.

Het geld dat dit jaar wordt opgehaald, wordt gebruikt om longontsteking onder kinderen aan te pakken. Volgens het Rode Kruis sterven daaraan jaarlijks ruim 900.000 kinderen tot vijf jaar.

In 2012 werd het hoogste bedrag tot nu toe opgehaald, toen werd er ruim 12 miljoen euro opgehaald voor het terugdringen van babysterfte in Tenerife (Let’s hear it for the baby’s). Vorig jaar werd er voor kinderen in oorlogsgebieden (Keep them going) bijna 9 miljoen euro ingezameld.

 

 

Lees ook: