Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > WOW: Sanne Wevers behaalt goud voor Nederland

WOW: Sanne Wevers behaalt goud voor Nederland

WOW: Sanne Wevers behaalt goud voor Nederland

Sanne Wevers behaalde gisteren een 6e gouden medaille voor Nederland. De 24-jarige turnster eindigde als eerste in de individuele balkfinale met een persoonlijk record van 15.466. 

Haar Olympische titel is niet enkel een persoonlijk record, maar ook een historische verwezenlijking. Wevers is namelijk de eerste Nederlandse turnster die individueel een gouden medaille op de Spelen wist te bemachtigen. Vorig jaar behaalde ze nog de tweede plaats op het Wereld Kampioenschap turnen in Glasgow. Sanne liet voor de finale weten een alles-of-niets oefening te zullen gebruiken tijdens haar routine, maar koos later toch voor een eenvoudigere versie nadat concurrente Simone Biles enkele steekjes liet vallen. Ze toonde een foutloze routine met een prachtige drievoudige pirouette. Zo eindigde ze voor de Amerikaanse Lauren Hernandez en Simone Biles, met respectievelijk een zilveren en bronze medaille.

Copyright: APN

Copyright: APN

Copyright: ANP

De Olympische winnares werd maandagavond gehuldigd in het Holland Heineken House in Rio de Janeiro. Ze kon naar eigen zeggen nog steeds niet geloven dat ze eerst eindigde.

Lees ook:

Beelden: ANP