Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > WOW! Deze PLL-actrice praat openhartig over strijd tegen anorexia

WOW! Deze PLL-actrice praat openhartig over strijd tegen anorexia

WOW! Deze PLL-actrice praat openhartig over strijd tegen anorexia

Pretty Little Liars-actrice Troian Bellisario heeft gisteren haar steun voor presidentskandidate Hillary Clinton geuit en dit met een wel heel persoonlijke boodschap. Troian sprak in een Instagram-post over haar strijd tegen anorexia en hoe belangrijk ze hulp voor mensen met een mentale ziekte vindt. En laat dat nu net iets zijn waar Trump geen aandacht aan wil schenken.

De actrice spreekt voor het eerst publiekelijk over haar eetstoornis om haar fans en volgers duidelijk te maken hoe belangrijk het is om hulp te krijgen tijdens een mentale ziekte. In een PSA-filmpje op de Amerikaanse televisie vertelt ze over haar eigen strijd tegen anorexia.

“Wanneer je anorexia hebt besteed je een groot gedeelte van je tijd aan het doen alsof alles oké is, terwijl je jezelf langzaamaan vermoordt. Weg waren de dagen dat ik gewoon een gelukkig, zorgeloos kind was en ik voelde me plots niet meer in staat om met mensen om te gaan en mezelf te voeden.”

De reden voor haar persoonlijke boodschap is de aankomende presidentsverkiezing. Troian wil mensen overtuigen van de belangrijkheid van mentale gezondheidszorg. Bij het filmpje op haar Instagram schrijft ze een duidelijke boodschap.

“Vroegtijdige opsporing, diagnose en behandeling van mentale ziekten redt levens. Het heeft al zeker het mijne gered. Ik wilde mijn verhaal delen en duidelijk maken waarom mensen zouden moeten stemmen voor een kandidaat die de behandeling van mentale ziektes ondersteunt voor degene die het zich niet kunnen veroorloven én ook degene die het wel kunnen,” aldus de actrice. Ik ben een enorme supporter van Mrs. Clinton om heel veel redenen, maar specifiek omdat ze zo enorm hamert op zorg, en zorg betekent voor haar ook mentale zorg. Dat is voor mij heel belangrijk in het kiezen tussen de twee kandidaten.”

Lees ook: