Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Wow! Katy Perry én Madonna gaan naakt

Wow! Katy Perry én Madonna gaan naakt

Wow! Katy Perry én Madonna gaan naakt

Gisteren trok Katy Perry de aandacht door op Instagram “haar lichaam als clickbait te gebruiken”. De popster hoopt zo mensen aan te moedigen om zeker te gaan stemmen bij de Amerikaanse verkiezingen. Alsof dat nog niet genoeg was, gaat nu Madonna ook naakt.

De verkiezingen zijn pas over ruim een maand, maar op 27 september was het National Voters Registration Day. Op deze dag moeten Amerikanen die willen stemmen voor de komende verkiezingen zich laten registreren. De overheid moet de aanvraag goedkeuren en dan krijgt men stemrecht. Wie zich niet registreert, kan tijdens de verkiezingen op 8 november dus geen stem uitbrengen.

Stemrecht

Amerikanen moeten deze wat omslachtige procedure doorlopen omdat de VS geen bevolkingsregister heeft, zoals Nederland. Dat houdt in dat inwoners niet verplicht zijn om een verhuizing door te geven, zoals wij, maar ook dat de overheid geen overzicht heeft van stemgerechtigden inwoners. In Nederland krijg je automatisch een stempas als je de 18 wordt, maar in Amerika moet je je elk jaar opnieuw registreren om een stem uit te mogen brengen.

Bij de laatste twee presidentsverkiezingen liet ongeveer 70 procent van de Amerikaanse inwoners zich registreren, een percentage wat volgens experts omhoog zou moeten omdat Trump en Clinton in de peilingen nog steeds vervaarlijk dicht op elkaar staan.

Hollywood

Eerder zagen we al een spotje waarin de Hollywood’s finest Amerikanen aanmoedigen om zeker hun stem uit te brengen (met als beloning de piemel van acteur Mark Wahlberg in zijn volgende film) en nu doen dus ook popsterren Madonna en Katy Perry een duit in het zakje.

De tijd zal moeten leren of de borsten van Katy evenveel aandacht opleveren als de penis van haar vriendje.

TOMORROW, I USE MY BODY AS CLICK BAIT TO HELP CHANGE THE WORLD 👊🏼

A photo posted by KATY PERRY (@katyperry) on

Lees ook:

Afbeeldingen via Instagram @KatyPerry, @Madonna