Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Wow: Demo Paul McCartney levert bizar hoog bedrag op!

Wow: Demo Paul McCartney levert bizar hoog bedrag op!

Wow: Demo Paul McCartney levert bizar hoog bedrag op!

Er is een demo van Paul McCartney onder de hamer gegaan, met de beginselen van een nummer dat geschreven is in 1964. Het nummer heeft de naam It’s For You. Door een fan is er het duizelingwekkende bedrag van 21.000 euro voor neergeteld.

Succesformule
Het nummer uit de jaren ’60 schreef het voormalig The Beatles-lid samen met zijn collega John Lennon, met wie hij meerdere succesvolle nummers schreef. Hun samenwerking wordt dan ook wel een van de meest geroemde muzikale samenwerkingen van de 20e eeuw genoemd.

Taxatie
Het singeltje waar het nummer op staat, werd gevonden door een neef van de in 2015 overleden zangeres Cilla Black. De man wilde de platencollectie voor zijn vader laten taxeren, maar toen bleek dat Cilla Black helemaal niet degene was die te horen was op het nummer. Later bleken de vocals afkomstig te zijn van de ex-Beatle Paul McCartney!

Kopietje
McCartney had destijds de song voor Cilla Black ingezongen, toen bleek dat The Beatles er zelf niets mee zouden doen. Cilla nam het liedje op en is er later wereldberoemd mee geworden. Het is niet bekend gemaakt wie de gelukkige nieuwe eigenaar is van de single. Wel is naar buiten gebracht dat Paul een kopietje van het origineel heeft gekregen na de veilig, want de neef van Cilla vond dat McCartney daar wel recht op had.

Bron: RTL Nieuws

Lees ook: