Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Willie Wartaal is fanatiek aan het sporten: ‘Als je je kinderen niet kunt optillen, is dat niet oké’

Willie Wartaal is fanatiek aan het sporten: ‘Als je je kinderen niet kunt optillen, is dat niet oké’

Willie Wartaal is fanatiek aan het sporten: ‘Als je je kinderen niet kunt optillen, is dat niet oké’

Rapper, muzikant en acteur Willie Wartaal (Olivier Locadia, 39) heeft zijn tweede solo-album, ‘Nieuwe kunst’, net afgeleverd en werkt alweer aan zijn derde. Ook privé zit de vader van twee jonge kinderen, ondanks zijn moeilijke jeugd, in een goede flow. ‘Ik ben geen slecht mens geworden, ik ben geen slechte vader geworden, ik was, nu ik eraan denk, eigenlijk altijd al op het juiste pad.’

Hoe was dat afgelopen jaar? Optredens vielen weg, je was, waarschijnlijk, meer thuis dan ooit, werd je daar chagrijnig van?

“Nee, want het is niet erg om thuis te zijn. Wat ik wel erg vond, was het besef dat elk moment alles anders kan zijn. Het was een rare mindfuck: de ene dag maak je plannen, de andere dag mag je de deur niet meer uit. Iedereen heeft zich op zijn of haar manier moeten aanpassen. Er is geen land waar het virus niet is, dat is bizar, toch?”

Gelukkig zijn de sportscholen weer open, op Instagram schreef je dat je niet kon wachten.

“Ik ben blij met alles, met elk botje dat ze naar ons gooien. Vroeger, toen ik nog optrad, haha, hield ik mezelf fit omdat ik de optredens met De Jeugd [hiphopformatie De Jeugd van Tegenwoordig, red.] gewoon heel goed wilde doen. Toen dat wegviel, stopte ik met sporten. Ik ben een luie sporter. Als ik geen reden heb om fit te zijn, doe ik niks. Maar ja, op een gegeven moment voelde ik me gewoon echt niet meer lekker, dus nu ben ik weer volop aan het sporten. Gezond zijn, gezond leven, het is toch het beste. Ik ben 39, dan wordt het wel tijd om goed voor jezelf te zorgen.”

Spelen jouw kinderen een rol in dat streven naar gezond willen zijn?

“Ja! Mijn kinderen zijn leip de hele dag. Die rennen en springen en soms springen ze gewoon op me. Of ze rennen op me af en verwachten dan dat ik ze optil. Als je dat als vader niet kunt, dat is toch niet oké, man.”

Is werken voor jou ook een vorm van gezondheid, en dan mentale gezondheid? Je hebt dit jaar twee albums gemaakt.

“Zo had ik dat nog niet gezien, maar dat is het zeker. Een groot deel van mijn werk, het optreden, viel weg en om niet gek te worden moest daar iets voor in de plaats komen. Dus ik ben muziek gaan maken, ben liedjes gaan schrijven. Er was nu ook tijd voor. Weet je, die andere boys doen ook de hele tijd dingen naast De Jeugd. Ze koken, schrijven boeken, maken soloalbums. Ik vond dat ik bezig moest blijven om niet achter te raken. Dus ja, deze albums maken heeft me op een bepaalde manier bij de les gehouden.”

Sport je vriendin ook? Want het is leuk als zij dan ook honderdtwintig wordt.

“Ja, ze sport ook. En leeft ook gezond. Maar of zij ook honderdtwintig wil worden? Geen idee. Dat ga ik straks aan haar vragen. Ze wil natuurlijk wel oud met mij worden.”

Lees ook
Sportvrouw Hélène Hendriks: ‘Moet niet gaan over of een man of vrouw het moet doen, maar wie het ’t beste kan’

Ze is toch meer dan alleen de moeder van je kinderen?

“Ja, natuurlijk. Maar dat we samen een huishouden runnen is voor mij ook belangrijk. Die stabiele, veilige basis die ik mijn kinderen wil meegeven kan ik alleen met haar doen. Het leven dat ik nu heb, kan ook alleen omdat zij er is. Ze geeft taalles en werkt op reguliere tijden. Ik kan altijd ’s avonds weg voor optredens omdat zij er is, snap je. Maar als je een romantischer antwoord wilt: we passen goed bij elkaar omdat we zo ontzettend kunnen lachen samen. Een vrouw zonder humor zou ik echt niet trekken.”

Lees het volledige interview met Willie Wartaal in Flair 25-2021 , deze ligt vanaf 23 juni in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Willie Wartaal (@omgwiwaaaaaa)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Willie Wartaal (@omgwiwaaaaaa)

Tekst: Saskia Smith | Fotografie: Bart Honingh