Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Wil je zien! Documentaire over Heath Ledger in première

Wil je zien! Documentaire over Heath Ledger in première

Celebs
Wil je zien! Documentaire over Heath Ledger in première

Op 22 januari 2008 stond de wereld heel even stil. Heath Ledger, één van Hollywood’s meest veelbelovende en (een feit dat we niet kunnen negeren) woest aantrekkelijkste acteurs, overleed aan een overdosis. Afgelopen weekend ging een documentaire over de ster, I Am Heath Ledger, in première op het Tribeca Film Festival in New York.

Lees ook
Heath Ledger, hier zijn 10 things we miss about you

Eigen filmmateriaal
De documentaire gaat over het leven van de overleden acteur en bestaat uit filmmateriaal dat Ledger zelf op verschillende momenten heeft geschoten. Het geeft een uniek inkijkje in het leven van de Dark Knight-acteur, die ervan droomde op een dag films te regisseren. Ledger overleed op 28-jarige leeftijd en liet een dochtertje, genaamd Matilda, na. Zij wordt door haar moeder en toenmalige vriendin van Ledger, de 36-jarige actrice Michelle Williams opgevoed.

‘Alsof hij de docu voor z’n dochter maakte’
De zus van de overleden acteur, Kate, was bij de eerste vertoning aanwezig, zo weet People. Volgens haar is de documentaire welkom in het gezin en is het een mooi portret van Ledger voor zijn inmiddels 11-jarige dochter. “Je kunt haar wel dingen over hem vertellen, maar nu kan ze zijn mimiek zien, hem zien bewegen”, vertelt Kate. “Het is alsof hij de documentaire voor haar heeft gemaakt”.

Kleine Heath
Ook ziet Kate veel van Ledger terug in Matilda. “Hoe ze loopt, hoe ze skateboard. Het doet me allemaal denken aan Heath”, aldus zijn zus, die de jonge Matilda bij elke gelegenheid een verhaaltje vertelt over haar vader.

Stay tuned
De documentaire wordt op 17 mei uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Het zal daarna ongetwijfeld niet lang duren voor de film ook in Nederland of online te zien zal zijn. Bekijk de trailer vast in onderstaande video.

Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee