Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Kijkers ‘Wie ben ik?’ woedend om opmerking over genderidentiteit Nikkie de Jager

Kijkers ‘Wie ben ik?’ woedend om opmerking over genderidentiteit Nikkie de Jager

Kijkers ‘Wie ben ik?’ woedend om opmerking over genderidentiteit Nikkie de Jager

Er is veel ophef ontstaan rondom het RTL-programma Wie ben ik? na de uitzending van gisteravond. Presentatrice Caroline Tensen maakte hierin namelijk een opmerking over de genderidentiteit van Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, die bij veel kijkers in het verkeerde keelgat schoot.

“Geen man, geen vrouw”

Rapper Maradonnie, die dit keer te gast was in het programma, moest erachter zien te komen wie hij in het spel was door vragen aan de andere kandidaten te stellen. De rapper was in dit geval Nikkie de Jager. Maradonnie vroeg of hij een vrouw is. Na de spelronde zegt presentatrice Caroline Tensen hierover: “Dat was even een dingetje. Geen man, geen vrouw. Ze is een vrouw nu natuurlijk.” Ai!

Nikkie reageert

Vorig jaar onthulde Nikkie in een emotionele YouTube-video dat ze transgender is. Ze is in het verkeerde lichaam geboren en ging op jonge leeftijd in transitie. De opmerking van Caroline viel niet alleen bij kijkers verkeerd, ook Nikkie zelf heeft erop gereageerd. “Ik kreeg wat tweets over #WieBenIk vanavond. Die verfblikken was dé makkelijkste hint natuurlijk, maar volgende keer hoeft er geen twijfel te zijn of ik nu pas écht een vrouw ben of niet”, laat ze weten. Met de verfblikken doelt ze op een hint die Maradonnie kreeg. Hij kreeg verfblikken te zien, wat een verwijzing is naar Nikkie’s make-upskills.

Lees ook
Nikkie de Jager na coming-out niet gesteund door familie: ‘Alle banden breken was de enige optie’

Reacties

Op Twitter stroomt het vol met woeste reacties van kijkers. Ze vinden dat deze opmerking absoluut niet kan en halen uit naar Caroline Tensen en het programma.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda  | Beeld: RTL