Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Whaaa! Prins Harry bevestigt zijn relatie met Meghan Markle in publiekelijk statement!

Whaaa! Prins Harry bevestigt zijn relatie met Meghan Markle in publiekelijk statement!

Whaaa! Prins Harry bevestigt zijn relatie met Meghan Markle in publiekelijk statement!

Er wordt al weken gespeculeerd over een vermoedelijke relatie tussen prins Harry en Meghan Markle, maar tot nu toe hielden beide partijen hun lippen straks op elkaar. De actrice werd al meerdere keren door het slijk gehaald en dat zou de prins aangezet hebben om dan toch eindelijk een officieel statement naar buiten te brengen. Yay!

De boodschap is door het communicatiesecretariaat van het Britse koningshuis de wereld uitgestuurd, maar wel in naam van prins Harry zelf. Het statement begint zeer plechtig en gaat in op het feit dat prins Harry sinds jonge leeftijd al in de schijnwerpers staat. Hij voelt zich gelukkig dat zo veel mensen hem steunen en hij weet wat een gelukkig en bevoorrecht leven hij leidt.

“Prins Harry is er zich ook van bewust dat een aanzienlijke nieuwsgierigheid over zijn privé-leven heerst. Hij heeft zich hier nooit comfortabel bij gevoeld, maar hij heeft ondertussen een dikke huid ontwikkeld om te kunnen omgaan met de media-aandacht en de professionele relatie die hij met hen heeft opgebouwd.”

Copyright: Hollandse Hoogte

En hoewel hij zelden formeel actie onderneemt in verband met fictieve verhalen die over hem geschreven worden, heeft hij nu toch zijn mening gedeeld over de manier waarop zijn huidige vriendin Meghan Markle behandeld is door de media.

“De afgelopen weken is er een grens overschreden. Zijn vriendin, Meghan Markle, is onderworpen aan een golf van geweld en pesterijen. Sommigen zijn zeer publiek geweest zoals het uitstrijkje op de voorpagina van een landelijke krant en het regelrechte seksisme en racisme van sociale mediatrollen. Maar ook haar familie is betrokken bij de zaak. Haar moeder moet worstelen om fotografen bij haar voordeur weg te krijgen en bijna elke vriend, collega of ex-geliefde wordt gebombardeerd met vragen,” schrijft het secretariaat.

En blijkbaar zou het prins Harry zijn die deze toestanden niet meer accepteert. Hij liet dan ook een boodschap de wereld insturen om de situatie aan te pakken.

“Prins Harry maakt zich zorgen over de veiligheid van Ms. Markle en is diep teleurgesteld dat hij niet in staat is geweest om haar te beschermen. Het is niet correct dat mevrouw Markle na een relatie van een paar maanden onderworpen wordt aan een dergelijke storm. Hij weet ook dat de media zal zeggen dat ‘dit de prijs is die ze moet betalen’ en dat dit allemaal ‘part of the game’ is, maar dat is het niet. Dit is geen spel, dit is zijn en haar leven.”

Hij hoopt dan ook dat de pers zich na dit statement even stil zal houden en ze kunnen nadenken over wat ze allemaal veroorzaakt hebben. De prins zou ook weten dat het ongewoon is om een publiekelijk statement te maken over een privé-situatie, maar hij hoopt dat iedereen begrijpt waarom dit nodig was. We get ya, Harry!

Lees ook: