Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Werkstraf voor Dave Roelvink en vrienden

Werkstraf voor Dave Roelvink en vrienden

Werkstraf voor Dave Roelvink en vrienden

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft uitspraak gedaan tegen Dave Roelvink en zijn drie vrienden, over het uit de hand gelopen huisfeest wat plaatsvond in 2014. Volgens het OM zijn zij schuldig aan diefstal. Tevens moet de dj boeten voor het verspreiden van het seksfilmpje wat hij destijds op het feest maakte. De officier van justitie eist dan ook 240 uur taakstraf en een schadevergoeding voor de eigenaren van het huis.

Diefstal
Het OM zegt dat er veel aanwijzingen zijn voor de diefstal van allerlei kostbare bezittingen uit het huis, waaronder sieraden, computers en kleding. Hierbij wordt gedoeld op de Whatsapp berichten die de vrienden onderling stuurden over het incident. Over de gestuurde berichten zegt de voorzitter van de rechtbank: “dit kan voor een buitenstaander geïnterpreteerd worden als een groep vrienden die spullen probeert weg te maken.”

Vertrouwen geschonden
Over het wilde huisfeest én het online plaatsen van de video met expliciete beelden erop, zegt het OM dat de jongens het vertrouwen van een “verliefd en onbedachtzaam” meisje ernstig geschonden hebben. “Ze vond Dave Roelvink leuk en was in de wolken want ze dacht dat hij haar ook leuk vond. Wie bedenkt nu dat een bekende Nederlander als hij zoiets doet?”

Ontkenning
Roelvink ontkende echter dat hij de beelden online heeft gezet. Wel vertelt de Expeditie Robinson-kandidaat dat het ‘zou kunnen’ dat hij de video naar een aantal vrienden toe heeft gestuurd. De dj was niet bij de zitting aanwezig, want bleek wegens het verwachte mediacircus naar Spanje te zijn gereisd.

 

Bron: Telegraaf

Lees ook: