Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Koninklijke oproep: je kunt nu werken bij koningin Máxima en koning Willem-Alexander

Koninklijke oproep: je kunt nu werken bij koningin Máxima en koning Willem-Alexander

Koninklijke oproep: je kunt nu werken bij koningin Máxima en koning Willem-Alexander

Een ultieme kans voor iedereen die altijd al heeft willen werken in een paleis, en dan in het bijzonder op Paleis Huis ten Bosch bij Willem-Alexander en Máxima. De Oranjes zoeken namelijk een nieuwe gedienstige lakei en de vacature staat nu open! Je moet wel een doorzetter zijn want het is een publiek geheim dat het personeel van koningin Máxima moet rekenen op strenge selectievoorwaarden en lange werkdagen.

Werken bij Máxima en Willem-Alexander

Net als de gemiddelde grootgrutter dat zou doen, heeft het koningspaar een wervende personeelsadvertentie geplaatst. Maar let op, de tijd waarin de ontbijttafel dekken en het zilverwerk poetsen voldoende was, blijkt voorbij. De nieuwe kracht is ‘het visitekaartje van de organisatie’. Een greep uit de werkzaamheden: het assisteren bij het voorbereiden, uitvoeren en opruimen van ontvangsten, recepties, lunches en diners. Het verrichten van werkzaamheden tijdens (staats)bezoeken en verlenen van logistieke ondersteuning. Daarnaast kan de lakei ondersteunende diensten verrichten bij het uitvoeren van diverse werkzaamheden op een van de operationele en specialistische afdelingen zoals Zilverkamer, Wijnkelder, Garderobe & Linnenkamer of als Portier-bewaker.

Lees ook
Hebben! Híer shop je het tropische behang uit Máxima’s werkkamer

Mondje dicht

Om dit alles voor elkaar te boksen ziet het koningspaar het liefst iemand die een opleiding op mbo-niveau heeft en in het bezit is van een rijbewijs B. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de nieuwe lakei ‘vaardig is in het optreden en omgaan met de vereiste discretie en vertrouwelijkheid en loyaal is’. Met andere woorden: mondje dicht over wat zich echt afspeelt achter de paleismuren!

Openhartig interview

Speciaal voor haar vijftigste verjaardag gaf Máxima een openhartig interview. In het gesprek sprak Máxima ook uitgebreid over haar werk, de eerste tijd met Willem-Alexander – die ze haar “anker” noemde – en haar liefde voor hem. Ook de kinderen kwamen aan bod. Ze vertelde onder meer dat ze Amalia (17) niet als toekomstige koningin ziet, maar “nog steeds als mijn kleine baby”. Volgens de koningin is haar oudste dochter zich bewust van haar toekomst en gaat ze daar heel goed mee om. Over Alexia (15), die twee jaar in Wales naar school gaat, zei Máxima dat ze daar wellicht wat meer vrijheid zoekt. De vanwege de coronamaatregelen omstreden reis van haar gezin naar Griekenland noemde ze een inschattingsfout. “Het mocht, maar het was alleen niet solidair”, zei de vorstin.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Bron: Story | Beeld: Brunopress